Hea klient!

Hetkel on Elektrilevi klienditelefonil pikemad ootejärjekorrad. Vabandame ebamugavuste pärast!

MARU rakendus annab võimaluse kiireks infovahetuseks

● Teata elektrikatkestusest
● Anna märku ohtlikust olukorrast
● Saa infot rikke likvideerimisest
● Aktiveeri rikketeate märguanded

Vaatan lähemalt

Minu võrgulepingud

Sõlmi või lõpeta leping, muuda hinnapaketti

Vaatan võrgulepinguid

Minu tarbimisajalugu

Analüüsi oma tarbimist

Vaatan tarbimisajalugu

Minu liitumised

Jälgi oma liitumiste teekonda, esita uus taotlus

Vaatan töös liitumisi

Minu andmed

Muuda oma kontaktandmeid või telli teavitusi

Vaatan kontaktandmeid

Elektrivõrgu hetkeolukord

Vaata oma kodupiirkonna elektrivarustust ja tutvu soovitustega elektrikatkestuse korral.

Vaatan kaarti Tutvun soovitustega

Elektrilevi

Elektrilevi on Eesti suurim võrguettevõte, tuues elektri kohale pea kõikidesse kodudesse ja ettevõtetesse. Meie ambitsioon on pakkuda klientidele ja ühiskonnale erakordset väärtust suuri võrke efektiivselt koos arendades ja hallates. Meie töö tulemusena muutub elektrivõrguteenus järjest töökindlamaks. 

Loen lähemalt

Uudised

Palume esinduse külastusel järgida lihtsaid reegleid, et hoida ennast ja teisi:

  • Palume haigusnähtudega esindustesse mitte tulla.
  • Külasta võimalusel esindust üksi.
  • Mõtle eelnevalt oma vajadus läbi, et kohapealne protsess sujuks kiiremini.
  • Palume hoida vähemalt 2 meetrist vahemaad teistest inimestest.
  • Palume desinfitseerida käsi ENNE ja PÄRAST kontakti. Desinfitseerimiseks saab kasutada ukse läheduses asuvat desinfitseerimisvahendit või küsi selle asukohta teenindaja käest.
  • Soovitame kasutada meiega suhtlemiseks esmajärjekorras digitaalseid kanaleid.
  • Kontaktid

    Tööpäevadel kell 8-18 abistab kliente meie nõustamiskeskus tel 777 1545 või [email protected].

    Ärikliendid saavad tööpäevadel kell 9.00-17.00 pöörduda ärikliendi telefonil 777 1747 või [email protected].
    Riketest saab teada anda ööpäevaringselt telefonil 1343. Toiminguid saab endiselt teha ka meie iseteeninduses.

    Jõgeva ajutine alajaam saab tugevdatud lahenduse

    08.06.2021

    Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi on Jõgeva piirkonnaalajaama rikke järgselt välja töötanud erilahenduse senisest kindlama elektrivarustuse tagamiseks. Selle tarbeks ehitatakse alajaama territooriumile eraldi ajutine hoone ja paigaldatakse täiendavad 10 kV ja 35 kV seadmed. Erilahendus valmib augusti lõpuks.

    Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

    Tänavu 27. aprillil aset leidnud põlengu käigus sai Jõgeva piirkonnaalajaam sedavõrd tugevalt kannatada, et muutus kasutuskõlbmatuks. Elektrilevi lahendas kriisiolukorra varualajaama operatiivse paigaldamisega. „Pikas vaates on tegu siiski ajutise lahendusega, kuna elektrivarustuskindluse igakülgseks tagamiseks on tarvilik uuesti üles ehitada piirkonnaalajaam. Praegune lahendus ei taga piisavat võimekust ümberlülitamisteks ning läbilaskevõimet talvisteks tipukoormusteks,“ sõnas Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas.

    Uue piirkonnaalajaama planeerimistöödega tehti algust juba maikuus, projekti lõpuni viimine võtab suurusjärgus kaks aastat. Seniks tugevdatakse ajutist lahendust, millega tagatakse Jõgeva linna ja selle lähiümbruse elanikele valmisolek külmemate aegade tulekuks.

    Piirkonnaalajaama ehitamisel vähendatakse ühtlasi riske analoogse põlengu kordumiseks. „Jõgeva alajaama põleng sai alguse alajaama all olnud keskpingekaabli jätkuühenduse rikkest, mille järgselt levis põleng alajaama sisemusse. Uuemate alajaamade ehitamisel oleme viimastel aastatel kasutanud lahendust, mis välistab niivõrd laastava põlengu. Alajaamade sisse ehitatakse eraldatud sektsioonid ning põlengu tekkimisel ei saa tuli levida üle kogu alajaama ehk võrgu töökindlus säilib,“ selgitas Rasmus Armas.

    Ajutise alajaama hoone ehitus juba käib, juulis on plaan alustada seadmete paigaldusega. Pingestamine ning koormuse üleviimine toimub augustis, misjärel on tagatud tugevdatud lahendus, millega saab julgelt vastu minna külmemale perioodile. Sügisesel ja eriti talvisel ajal elektrivõrgu koormus märkimisväärselt kasvab ning Jõgeva inimestele ja ettevõtetele tagatakse tugevdatud lahendusega kindlus, et elektrivõrk peab vastu ka kõige külmemale talveilmale.

    Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama. Kliente on võrguettevõttel enam kui 508 000.

    Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

    Kõik uudised