Uudised

Elektrilevi investeeris esimeses kvartalis üle 16 miljoni euro

10.05.2013
Tänavu esimeses kvartalis investeeris Elektrilevi võrgu uuendamisse ja ehitusse 16,2 miljonit eurot, mis on 5,2 protsenti rohkem kui samal perioodil aasta varem.

Lõviosa investeeringutest on suunatud võrgu uuendamiseks ja ohutuse tagamiseks, lisaks ehitas ettevõte uusi võrguliitumisi ja paigaldas kaugloetavaid arvesteid. Aasta esimese kolme kuuga ehitati kokku 239 kilomeetrit uut liini, millest ligikaudu poole moodustasid maakaabelliinid. Uusi alajaamasid paigaldas Elektrilevi 82.

„Oleme maakaabli kõrval suurendanud kaasaegse ja praktiliselt ilmastikukindla õhukaabli osakaalu, et vähendada rikkeid võimalikult jõudsalt. Õhukaabel on mõistlik lahendus vähesema tarbijatearvuga madalpingeliinidel, kus samas suured puud liine ei ohusta,“ rääkis Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Tema sõnul näitavad rikete vähendamiseks tehtud jõupingutused esimesi vilju, ehkki oma osa heades näitajates on ka mullusest rahulikumatel ilmaoludel. Rikkeid oli Elektrilevi võrgus esimeses kvartalis 2759 ehk aasta varasema 5459-ga võrreldes poole vähem.

Tänu võrku paigaldatud automaatikale ja kaugjuhitavatele seadmetele, efektiivsemaks muudetud rikkebrigaadide töökorraldusele ja väiksemale rikete arvule sai Elektrilevi rikked ka kiiremini kõrvaldada. Rikke tõttu elektrita jäänud majapidamine pidi esimeses kvartalis voolu taastamist ootama keskmiselt 62 minutit, aasta varem aga 109 minutit.

Tänavu kavandab Elektrilevi kokku investeerida 112 miljoni väärtuses. Suuremad võrgu töökindlust mõjutavad tööd maakondade kaupa on ettevõte avaldanud kodulehel investeeringute kaardil.

Lisainfo:
Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989