Uudised

Elektrilevi alustab Põltsamaa piirkonnaalajaama uuendamist

18.07.2013
Sel nädalal alustab Elektrilevi Põltsamaal Lossi tänaval asuva piirkonnaalajaama uuendamist. Ligikaudu 873 000 eurot maksvad ehitustööd parandavad elektrivõrgu töökindlust 3400 majapidamisele ja ettevõttele Põltsamaal ja linna lähiümbruses.

Tööde käigus uuendatakse alajaama 10-kilovoldine jaotusseade ja ehitatakse uus hoone.

„Alajaama senine jaotusseade ei ole piisavalt töökindel ja hoone ei kaitse võrguseadmeid täielikult ilmastikumõjude eest. Samuti on kulunud mitmed mehaanilised seadmed, mis on vajalikud lülitamiste tegemiseks. Uuendustööd tagavad Põltsamaa linnas kindlama elektrivarustuse ja rikete korral võimaluse voolu kiiremini taastada,“ selgitas investeeringu vajadust Elektrilevi üldplaneerija Meelis Kodres.

Tööd teostab hankelepingu alusel ABB AS ja uuendatud alajaam valmib järgmise aasta juunikuus. Suurimad alajaama toitel olevad ettevõtted ja asutused on E-Piim, Felix, Konesko, Puit-Profiil, Põltsamaa Ühisgümnaasium jt.

Piirkonnaalajaamad varustavad elektriga väiksemaid alajaamasid ja mõjutavad suure hulga elanike elektrivarustust. Põltsamaa uuendatavast alajaamast saab elektrit 81 väiksemat alajaama.

Jõgevamaa elektrivõrgu töökindluse parandamisse investeerib Elektrilevi tänavu 3,1 miljonit eurot, millega uuendatakse 45 alajaama ja ehitatakse 120 kilomeetrit elektriliini. Lisainfot elektrivõrgu töökindlusinvesteeringutest maakondade kaupa leiab Elektrilevi investeeringute kaardilt.

Tuuli Sokmann
Elektrilevi kommunikatsioonijuht
5122562
[email protected]