Uudised

Elektrilevi uuendas Saaremaa tähtsaima alajaama

19.09.2013
Täna andis ehitaja Elektrilevile üle täielikult uuendatud Sikassaare piirkonnaalajaama, millest sõltub rohkem kui 11 800 majapidamise elektrivarustus Saaremaal. Kuressaare äärelinnas asuva alajaama ehitamisse investeeris Elektrilevi 1,9 miljonit eurot.

Alajaama 1970ndate keskpaigas kasutusele võetud ja tänaseks vananenud seadmed põhjustasid aasta-aastalt üha rohkem rikkeid. Uuendamistöödega rajati senise avatud alajaama asemel alajaamahoone, asendati 35- ja 10- kilovoldised jaotusseadmed ning paigaldati elektrivõrgu juhtimist lihtsustavad seadmed.

„Elektrivarustust Saaremaal mõjutavad sageli tormid ja muud keerulised ilmastikuolud, seetõttu anname parima, et katkestusi ei tekiks juurde probleemsetest seadmetest,“ ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. „Sikassaare alajaam on meie üks selle aasta suurimaid võrgu töökindluse parandamiseks tehtud investeeringuid,“ lisas ta.

Sikassaare piirkonnaalajaama läbib aastas 121 gigavatt-tundi energiat ja alajaam varustab omakorda elektriga 495 väiksemat alajaama. Alajaama ehitustööd viis läbi ABB AS.

Kokku investeerib Elektrilevi käesoleval aastal Saaremaa elektrivõrgu töökindluse parandamisse 2,9 miljonit eurot, mille eest uuendatakse 28 alajaama ja ehitatakse 103 kilomeetrit elektriliine.

Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõtja, kes toob elektri kohale kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestimaal. Ettevõte haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris Elektrilevi võrku 100 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 112 miljonit eurot.

Lisainfo:
Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989