Uudised

Elektrilevi on suurema osa keskpingeriketest kõrvaldanud

30.10.2013
Tormi tagajärjel Elektrilevi võrgus tekkinud keskpingerikete tõttu oli täna kella 6 seisuga vooluta 30 075 klienti. Elektrivarustus oli taastatud 64 833 majapidamisel.

Kõige rohkem on vooluta kliente veel Tartu-, Viljandi- ja Pärnumaal.

“Praktiliselt puhtaks oleme platsi saanud Hiiumaal ning Ida- ja Lääne-Virumaal. Eile on meie 185 brigaadi teinud tubli tööd ja täna suundub osa mehi ümber neisse maakondadesse, kus probleemid suuremad,” selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul on lisaks keskpingeriketele esialgsel hinnangul madalpinges vooluta kliente paarkümmend tuhat, kuid täpsema info madalpingevõrgust saab seejärel, kui keskpingerikked korras. “Keskendume esmalt neile liinidele, mis varustavad alajaamu ehk suuremaid kliendipiirkondi. Seejärel saame parandama hakata madalpinge- ehk väiksemaid liine, mis viivad alajaamast tarbija koduni,” selgitas Tõnne.

Keskpingerikked loodab Elektrilevi kõrvaldada reedeks, kuid madalpingeriketega läheb järgmise nädalani. “Mida lõpu poole parandamisega jõuame, seda aeglasemalt tuleb alla majapidamiste arv. Teeme aga oma parima, et kliente võimalikult kiiresti aidata,” lisas Tõnne.

Rikete kõrvaldamise esialgsed prognoosid maakondade kaupa loeb Elektrilevi rikketelefoni 1343 automaatvastajale, kuid need täpsustuvad iga päev.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Lisainfo:
Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel 55 54 1989