Uudised

Elektririkke-SMS teenus lühendas tormioludes kõnejärjekordi 3 korda

22.11.2013
Möödunud aasta juulist käivitunud Elektrilevi rikke-SMS teavituse tulemusel tuli tänavu tormioludes rikketelefonile kõnesid 35% vähem ja keskmine ooteaeg langes kolm korda paari aasta taguse jõulutormiga võrreldes.

“Oleme protsesse tagatoas kõvasti arendanud selle nimel, et suudaksime klientidele operatiivsemalt infot jagada. Tormi alguses võtab aega olukorrast pildi saamine, näiteks madalpingevõrgus toimuv on ilma kohale sõitmata meile nähtamatu. Seega ei saa me rikete korral pakkuda kohe täpset teavet, kuid anname parima, et kliente meile teadaoleva infoga kursis hoida,” selgitas Elektrilevi protsessijuht Rein Krüner.

Tema sõnul on teavitus, millega Elektrilevi annab rikkest ja selle oletatavast kõrvaldamise ajast kliendile mobiilisõnumiga teada, vähendanud märgatavalt rikketelefoni koormust nii tava- kui ka tormioludes. Kui viimase oktoobritormiga tuli klientide kõnesid 49 582, siis kahe aasta taguse jõulutormi aegu kuue päevaga 78 947. Kõneootejärjekord oli kaks aastat tagasi suurtormiga ligi 1,5 minutit ja nüüd 29 sekundit.

Tavaoludes on telefoni koormus vähenenud ligikaudu 20 protsenti. Kui varem helistas rikke korral Elektrilevi rikketelefonile iga neljas, siis pärast uue teavituse kasutuselevõttu vaid iga kuues vooluta jäänud klient.

"Uue teavitusviisiga on meie klienditeenindus muutunud kvaliteetsemaks – teadaolevate rikete kohta liigub info nüüd kliendile automaatselt. See vähendab telefoni ummistumist ja liinile pääsevad hõlpsamini need kliendid, kelle rikkest me veel ei tea. See aitab omakorda kiirendada ka rikete kõrvaldamist," lisas Krüner. Tema sõnul tekitab võrgujuhtimise süsteem aegajalt teavitustarkvaraga ka mõningaid konflikte, kuid teenust arendatakse edasi üha täpsemaks.

Tänasest saavad elektririkke korral Elektrilevilt mobiilisõnumi ka Tallinna majapidamised, kel seni pealinna keerulisema võrgu tõttu see võimalus puudus. Koos lisandunud ligi 195 900 kliendiga Tallinnas toimib nüüdsest elektririkkest SMS-sõnumiga teavitamine enam kui 600 000 Elektrilevi tarbimiskohas üle Eesti.

Lisainfo rikke-SMSist »

Elektrilevi on suurim Eesti enam kui 30 jaotusvõrguettevõtja seas, kes toovad elektri põhivõrguseadmetest tarbijateni. Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, käesoleval aastal on kavandatud investeeringute mahuks 109 miljonit eurot.

Tuuli Sokmann
Elektrilevi kommunikatsioonijuht
[email protected]
Tel: 51 22 562