Uudised

Elektrikatkestuste likvideerimine on lõpusirgel

03.12.2013
Pühapäeval alanud tugeva tuule tõttu oli täna kella 16 seisuga Elektrilevi tööpiirkonnas elektrita veel ligikaudu 1900 majapidamist ja elektrivarustus on taastatud 63 900 majapidamisele.

Kõige rohkem elektrikatkestusi on veel Lääne-Virumaal (990), Harjumaal (340) ja Ida-Virumaal (245).

„Teeme viimaseid suuri jõupingutusi, et hiljemalt homse päeva jooksul lõviosa neist kõrvaldada. Mõned üksikud rikked Virumaal jäävad veel neljapäevaks,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. Täna õhtuks saavad plaanide kohaselt voolu tagasi kõik majapidamised Hiiu-, Tartu-, Viljandi-, Valga-, Saare-, Järva- , Võru- ja Jõgevamaal.

Pühapäevane tugev tuul ulatus puhanguti kuni 32 meetrini sekundis, mis ületab elektrivõrgu projekteerimisnorme (25 m/s). Arvestades tuule kiirust ja mõju, kuulutas Elektrilevi juhtimiskeskus pühapäevase tormi erakorraliseks sündmuseks Lääne- ja Ida-Viru, Harju ning Saare maakondades. Tormi algusajaks on 1.detsember kell 20 ja lõpuajaks 2.detsember kell 6:00.

Kui võrguettevõte ei ole rikkeid kõrvaldanud 72 tunni jooksul erakorralise sündmuse lõpust, makstakse klientidele hüvitist vastavalt määruses ettenähtud korrale. Tavaoludes tekib kliendil õigus hüvitisele, kui riket ei ole kõrvaldatud talveperioodil 16 tunni jooksul. Hüvitis kajastub kliendi võrguteenuse arvel automaatselt.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989