Uudised

Täna saavad tormirikked kõrvaldatud

04.12.2013
Elektrilevi rikkemeeskonnad kõrvaldavad viimaseid üksikuid elektrikatkestusi Virumaal ja Põlvamaal. Kui enamikule pühapäevase tormi tõttu vooluta jäänud majapidamistele taastati elektrivarustus eilseks, siis liiniehitustööd viimase vähem kui 10 rikke kõrvaldamiseks lõppevad täna.

Kolme päevaga taastasid Elektrilevi ja koostööpartnerite rikkemeeskonnad kokku 67 000 majapidamise elektrivarustuse. Kõige rohkem tõi torm elektrikatkestusi Eesti põhjarannikul: Lääne- ja Ida- Virumaal ning Harjumaal.

„Elektrilevi ja koostööpartnerite rikkemeeskonnad on kõvasti pingutanud, et saaksime ka viimastele majapidamisele elektrivarustuse taastatud varem kui esialgu hindasime,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. „Elektrikutele jääb hingetõmbeks siis päev-paar, kuna ilmaennustuse järgi on nädalalõpuks oodata juba uut tormiilma,” lisas ta.

Elektrilevi peab läbirääkimisi liiniehituseks vajalike materjalide tarnijatega, et võimaliku uue tormi saabudes oleksid üle Eesti olemas piisavad laovarud. Samuti tehakse ettevalmistusi kriisioludes täiendavate meeskondade valmispanekuks.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989