Uudised

Elektrilevi rikkemeeskonnad kõrgendatud valmisolekus

12.12.2013
Ilmateenistuse andmetel tabab Eestit 13. detsembri öösel tugev edela- ja läänetuul, ulatudes rannikualadel puhanguti kuni 30 m/s, tõenäoliselt isegi kuni 32 m/s.

Ekstreemsed ilmaolud võivad kaasa tuua puude murdumisest tingitud elektririkkeid. Suurim elektrikatkestuste oht on saartel ja rannikualadel.

Elektrilevi on viinud rikkebrigaadid kõrgendatud valmisolekusse rikete kõrvaldamiseks. Elanikel soovitame laadida mobiiltelefonide akud, varuda taskulampe ja küünlaid ning joogivett majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist.

Katkenud elektriliini märgates palume helistada kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud liinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii saame kõnekeskuse kaudu helistajaid operatiivsemalt teenindada.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989