Uudised

Elektrilevi loodab täna kõik teadaolevad tormirikked kõrvaldada

19.12.2013
Täna õhtuks plaanib Elektrilevi lõpetada viimased liiniehitustööd, et kõrvaldada reedesest tormist tingitud elektrikatkestused.

Kella 14 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas reedese tormi tagajärjel teadaolevalt veel vooluta kokku 31 majapidamist Harju, Järva ja Rapla maakondades.

13.detsembri torm jättis elektrita kokku 131 671 majapidamist. Kõige rohkem tekitasid murdunud puud võrgule kahju Harju-, Järva- ja Raplamaal, kuid vooluta jäänud majapidamiste arv oli suurem ka Pärnu-, Tartu- ja Lääne-Virumaal.

“Oleme väga tänulikud klientidele, kes puude asukohast, mahakukkunud liinidest või muudest ohtlikest olukordadest meile teada andsid. Sellistele teadetele reageerime alati esimese prioriteediga,” selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Elektrilevi avaldab tänu ka kõikidele partnerfirmadele, kes on aidanud viimase kolme järjestikku Eestit tabanud tormi järel klientidele voolu tagasi tuua.

“Nii mehed platsil kui ka dispetšerid on töötanud väsimuse piiril või õigemini üle selle. Seekord tuleb küll tunnistada, et viimase tormiga olime põhjanaabritest ühe päeva maas, kuna Soome Fortumi rikkekaart näitas viimaste katkestuste jõudsat vähenemist juba eile. Kuid alati sõltub likvideerimiskiirus ka rikete iseloomust," ütles Tõnne.

Tema sõnul sai 94 protsenti katkestustest kõrvaldatud tormi lõpust kolme päeva jooksul ja viimased kuus protsenti hõreasustusega piirkondade liinidel võttis aega täiendavad neli päeva.

Juhul kui inimesed märkavad veel mahakukkunud elektrijuhtmeid või liinidele langenud puid, palub Elektrilevi sellest teada anda rikketelefonil 1343. Ühtlasi tuletab ettevõte meelde, et kukkunud liinidele ei tohi mingil juhul läheneda, kuna pinge all võib olla ka juhtme ümber olev maapind.

13. detsembril ulatus tuul paljudes piirkondades keskmisena üle 30 meetri sekundis, mis tähendab elektrivõrgus erakorralist olukorda. Erakorraline sündmus laienes Elektrilevi tööpiirkonnale üle Eesti, välja arvatud Saare- ja Hiiumaa ning Tallinna ja Tartu linn. Erakorralisest olukorrast tingitud ulatuslike rikete korral on võrguettevõtjal aega sündmuse lõpust (viimase tormi puhul 13.12 kell 13) rikkeid kõrvaldada 72 tundi. Kõikidel klientidel, kes erakorralise sündmuse piirkonnas ei saanud voolu tagasi 16.detsembril kella 13-ks, vähendatakse vastavalt määrusele automaatselt võrgutasusid. Tavaolukorras vähendatakse talveperioodil võrgutasusid siis, kui katkestust ei ole likvideeritud 16 tunni jooksul.

Tuuli Sokmann
Elektrilevi kommunikatsioonijuht
[email protected]
5122562