Uudised

Elektrilevi uuendab 1,3 miljoni euro eest Nõmmel alajaama

07.03.2014
Elektrilevi uuendab Nõmmel asuva Kivimäe alajaama, mis on esimene etapp piirkonna elektrivõrgu ulatuslikumas uuendamises. Tööd parandavad elektrivarustuse kindlust rohkem kui 2200 majapidamise ja ettevõtte jaoks.

Alajaama uuendamise vajadus tuleneb kohaliku 35-kilovoldise elektrivõrgu vanusest ja piirkonna elektritarbimise stabiilsest kasvust. Tööd loovad eelduse piirkonnas 35 kV elektrivõrgust loobumiseks, mis muudab elektrivõrgu haldamise kuluefektiivsemaks.

„Kivimäe alajaama uuendamise puhul on tegemist kogu Nõmme elektrivõrku puudutava suurema projekti esimese etapiga,“ selgitas Elektrilevi võrgu üldplaneerija Margus Laanetu. „Järgmises etapis läbib täieliku uuenduskuuri Hiiu alajaam.”

Kivimäe alajaama ehitustööde käigus asendatakse senised trafod võimsamatega, laiendatakse jaotusseadmete osa ja vahetatakse välja automaatikaseadmed. Kui täna varustab Kivimäe piirkonnaalajaam elektriga Nõmmel 61 alajaama, siis peale Hiiu alajaama uuendustöid järgmisel aastal ulatub seotud alajaamade arv 93-ni ja paraneb kokku ligi 5700 majapidamise elektrivarustus.

Lauliku tänaval asuva Kivimäe alajaama ehitustöid teevad kokku kolme hanke raames ABB AS ja Eesti Energia Võrguehitus AS. Uuendatud Kivimäe alajaam antakse Elektrilevile üle käesoleva aasta oktoobris.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eesti enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud suurematest aladest Läänemaa, Viimsi ja Narva. Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989