Uudised

Elektrilevi ja Polütehnikum käivitavad võrguelektrikute eriala

04.04.2014
Täna annab Elektrilevi õppeväljakul eksami esimene grupp võrguelektrikuid, kes läbisid koostöös Tallinna Polütehnikumiga väljatöötatud 80-tunnise täiendõppeprogrammi. Sügisest kavandatakse koolis pärast enam kui kümme aastat kestnud pausi käivitada võrguelektrikute eriala.

Täiendõpe koosnes 80 tunnist õpetajate käe all ja lisaks 40 tunnist praktikast, mille iga töötaja viis läbi oma töökohal, keskendudes just õppeprogrammiga seotud töövõtetele. Täiendõppes osales 16 elektrikut elektritööde firmadest, kes eksami edukal sooritamisel saavad tunnistuse Tallinna Polütehnikumilt.

“Juba töötavatele elektrikutele kvaliteetse täiendõppe pakkumine on väga oluline, kuna koolipingis pole meie eriala inimesi õpetatud juba enam kui kümme aastat. Mehed, kes praegu töötavad, omandasid teadmised nende kõrvalt, kes nõukogude ajal olid võrguelektriku kutset õppinud. Ainult töötajalt töötajale kogemuste ülekandmisel ei ole aga tagatud süsteemsus, kvaliteet ja täielikult ohutud töövõtted,” selgitas Elektrilevi töökeskkonnajuht Vladislav Aunapuu.

Esimesele pilootprojekti korras läbiviidud ühisele täiendõppekursusele kavandatakse jätku. Lisaks valmistab Elektrilevi koostöös Polütehnikumiga ette võrguelektrikute eriala, mis plaanitakse koolis käivitada sügisest. “Siseelektriku eriala õpilased saavad oma õppeaega aasta võrra pikendades omandada võrguelektriku kutse. Kooliõppe käivitamine annab meie pigem vanemaealisele ja üha kahanevale võrguelektrikute seltskonnale professionaalse järelkasvu,” lisas Aunapuu.

Tema sõnul väljenduvad kasud elektritarbijale kasvavas tööde kvaliteedis – võrgutööd saavad tehtud ja rikked kõrvaldatud kiiremini ning tänu õigetele ja ühtlustatud töövõtetele on tulemus kestvam.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989