Uudised

Valmis üle miljoni euro maksnud Tamsalu alajaam

11.11.2014
Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu täielikult uuendatud Tamsalu piirkonnaalajaama, millega paraneb elektrivarustuse kindlus ligi 2100 Lääne-Virumaa majapidamisele ja ettevõttele. Alajaama uuendamistööde kogumaksumuseks kujunes 1,12 miljonit eurot.

1960ndatel kasutusele võetud ja vananenud alajaama asemele ehitati uus alajaamahoone koos 35- ja 10-kilovoldiste jaotusseadmetega ning paigaldati keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

„Tamsalu alajaam on piirkonna elektrivõrgu tähtis sõlmpunkt, mille olulisus tõuseb esile just lähipiirkonna suuremahuliste hooldustööde või ulatuslike rikete korral kui saame teha ümberlülitusi Lääne-Virumaa ja väikse osa Järvamaa majapidamiste elektrivarustuse kiireks taastamiseks,“ selgitas Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend investeeringu vajalikkust.

Tamsalu ja Tapa valla aga vajadusel lisaks Väike-Maarja või Ambla valla majapidamisi elektriga varustava uue alajaama ehitas Merko Infra AS. Ehitustööd Tamsalus, Paide maantee ääres asuvas alajaamas algasid 2013. aasta kevadel. „Uute seadmetega õnnestus uus alajaam mahutada oluliselt väiksemale maa-alale, parandada alajaama territooriumi välisilmet ja kõige tähtsam, tõsta võrgu töökindlust vähemalt järgmiseks neljakümneks aastaks,“ ütles Jaanus Tiisvend.

Kokku investeerib Elektrilevi tänavu Lääne-Virumaa elektrivõrkudesse 3,3 miljonit eurot, millega uuendatakse 37 alajaama ja ehitatakse 89 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine.

Kaarel Kuusk
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 52 85 049