Uudised

Valmis Nõmme elektrivõrgu uuendamise esimene etapp

26.11.2014
Elektrilevi võttis ehitajalt vastu Kivimäe alajaama ehitustööd, mis on osa ulatuslikest elektrivõrgu uuendamistöödest Tallinnas Nõmme linnaosas. Kokku ligi 2,5 miljoni euro eest ehitatakse ülejärgmise aasta suveks ümber veel üks alajaam ja paigaldatakse uued toitekaablid, millega paraneb ligikaudu 5700 Nõmme majapidamise elektrivarustuskindlus.

Kivimäe alajaama uuendustööde käigus asendati senised jaotusseadmed võimsamatega ning paigaldati uued automaatika ja kaugjuhtimisseadmed, mis võimaldavad tuvastada rikke asukoha distantsilt ja taastada elektrivarustuse senisest kiiremini.

„Oleme jõudnud vahefinišisse,“ hindas tööde kulgemist Elektrilevi võrgu üldplaneerija Margus Laanetu. „Soovitud tulemuseni ehk väiksemate hoolduskuludega, töökindlama ning suurema ülekandevõimsusega elektrivõrguni jõuame siis, kui valmib ka Hiiu alajaam ja viimast Kivimäe piirkonnaalajaamaga ühendav kaabelliin. Ümbruskonna majapidamistele väljenduvad muutused ennekõike kindlamas elektrivarustuses,” rääkis Laanetu.

Käesoleva aasta kevadel alanud Kivimäe alajaama uuendustöid teostasid AS ABB ja Leonhard Weiss Energy. Tööde kogumaksumus oli 1,3 miljonit eurot.

Tööd Nõmme elanike ja ettevõtete varustuskindluse parandamiseks jätkuvad tuleval aastal ja lõppevad 2016. aasta suvel.

Kokku on Elektrilevi käesoleval aastal Tallinna elektrivõrkudesse investeerinud üle 7,7 miljoni euro, mille eest on ehitatud 61 kilomeetrit kaasaegseid ilmastikukindlaid elektriliine ja 21 uut alajaama.

Kaarel Kuusk
Elektrilevi
kommunikatsioonispetsialist
52 85 049