Uudised

Elektrilevi investeerib Kuusalu alajaama uuendamisse 1,1 miljonit eurot

08.05.2015
Elektrilevi on sõlminud ehitajaga lepingu Kuusalu piirkonnaalajaama uuendamiseks. 1,1 miljoni eurose investeeringuga paraneb 2357 Ida-Harjumaa majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuse kindlus.

Elektrilevi üldplaneerija Meelis Kodres ütles, et alanud tööd on esimene etapp Kuusalu alajaama uuendamisel. „Soovitud tulemuse ehk efektiivsema ja töökindlama elektrivõrguni jõuame Kuusalus kui lõpule viiakse ka tööde teine etapp,“ rääkis Kodres. Juba alanud ehituse suuremateks töödeks on uue alajaamahoone ehitamine, 10 kV jaotusseadme paigaldamine, elektrivõrguga ühenduste rajamine ja vanade seadmete demonteerimine. "Teises etapis paigaldatakse alajaama uus ja võimsam 110 kV kõrgepingetrafo ja likvideeritakse Kehra-Kuusalu vananenud elektriliin, mille järele kaob pärast uuendustöid vajadus," lisas Kodres.

Samuti viiakse maa alla neli seni üle Tallinn-Narva maantee kulgenud elektriliini. Paraneb nii elektrivõrgu töökindlus kui elektriohutus. Uuendustööde tulemusena muutub täpsemaks rikkekoha fikseerimine ning elektrivarustus on tänu kaugjuhitavatele seadmetele võimalik taastada senisest kiiremini.

Aprillis lõpetati Kuusalu alajaama projekteerimisetööd ning eelmisel nädalal alustati suuremate ehitustööde ettevalmistamisega. Ehitaja S-Power lõpetab ehitustööd alajaama juures käesoleva aasta lõpuks.

Kuusalu alajaam on Harjumaa elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mille kaudu varustatakse elektriga Harjumaa suurima valla Kuusalu ning osaliselt Anija valla majapidamisi ja ettevõtteid. Kuusalu piirkonnaalajaama kaudu varustatakse elektriga 222 väiksemat alajaama, avarii korral saab Kuusalu kaudu elektriga varustada ka Kolga piirkonnaalajaama.

Käesoleval aastal uuendab Elektrilevi Harjumaal 237 alajaama ning ehitab üle 630 kilomeetri uut ilmastikukindlat elektriliini. Lisaks Kuusalu alajaamale alustatakse Elevaatori piirkonnaalajaama ehitustöid Keilas ning Mustamäe piirkonnaalajaama uuendamist Tallinnas.

Lisainfo ja küsimused:
Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonijuht
Tel: 55 54 1989