Uudised

Elektrilevi uuendas poole miljoni euroga Valga kesklinna alajaama

10.07.2015
Elektrilevi võttis ehitajalt vastu täielikult uuendatud Pedeli jaotusalajaama, mis tõstab rohkem kui 1835 majapidamise ja ettevõtte elektriga varustamise kindlust Valga kesklinna piirkonnas. Ehitustööd koos alajaamaseadmetega maksid kokku 475 000 eurot.

Eelmise aasta kevadel alanud ehitustööde käigus valmis jaotusseadmetele uus kaasaegne alajaamahoone. Samuti paigaldati uued jaotus- ja juhtimisseadmed, mis võimaldavad kõiki lülitamisi teha distantsilt ning kärpida rikete avastamiseks ja kõrvaldamiseks kuluvat aega.

„Elektrilevi süsteemsed investeeringud Valga elektrivõrku on oluliselt tõstnud linna varustuskindlust,“ ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. „Esimesena uuendasime mõned aastad tagasi kõige olulisema lülina elektrivõrgus Valga piirkonnaalajaama. Seejärel umbes poolteist aastat tagasi uuendatud Lõuna ja nüüd valminud Pedeli alajaam tähendab tarbijatele kokkuvõttes vähem elektrikatkestusi.“

Kokku investeerib Elektrilevi käesoleval aastal Valgamaa elektrivõrgu uuendamisse 1,6 miljonit eurot, mille eest ehitatakse 18 uut alajaama ja rajatakse 48 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine. Lisaks Pedeli alajaama uuendamisele lõppes suve hakul Valgas ka Elektrilevi ja Keskkonnainvesteeringute Keskus valgustuse ja elektrivõrgu uuendamise ühisprojekt. Sel aastal on suuremateks töödeks Valgamaa elektrivõrgus veel Taari alajaama uute seadmete paigaldamine ja ilmastikukindla Rõngu-Puka elektriliini ehitamine.

2014. aasta kevadel alanud Pedeli alajaama, ehitustöid teostas Siemens Osakeyhtiö Eesti.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Lisainfo ja küsimused:
Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 56 93 8148