Uudised

Elektrilevi alustab koostööd vabatahtlike päästjatega

24.08.2015
23. augustil andis võrguettevõtte Elektrilevi Türi Vabatahtlikule Tuletõrje Ühingule üle rikkemeeskonna maasturi ja allkirjastati omavaheline koostöölepe..

Elektrilevi juhatuse liikme Jaanus Tiisvendi sõnul on tegemist esimese seesuguse koostööga mõlema poole jaoks. „Kui vabatahtlikud päästjad meie poole pöördusid, siis leidsime, et saame anda oma panuse ühiskonna jaoks olulisse valdkonda ja parandada vabatahtlike päästjate varustust. Samuti sobib koostöö meie eesmärkidega elektriohutuse sõnumi levitamisel ja loob võimalusi piirkonna tormikahjude kiiremaks likvideerimiseks,“ lisas Tiisvend.

Koostööleppe raames andis Elektrilevi vabatahtlikele üle elektrivõrgu rikkemeeskonna maasturi. Lisaks vabatahtlike päästjate varustuse parandamisele asutakse üheskoos tegutsema piirkonna elektririkete tagajärgede võimalikult kiire likvideerimise heaks. Nimelt tuleksid päästjad ulatuslike elektrikatkestuste ja tormikahjude korral piirkonna elektrikutele oma jõududega appi. Elektrialastel taastamistöödel osalemiseks korraldas Elektrilevi Türi vabatahtlikele päästjatele koolituse ning ühtlasi kaardistati ka osalejate elektripädevused.

Varem Elektrilevi rikkebrigaadi sõidukina kasutatud Isuzu D-max hakkab peamiselt paiknema Türi Vabatahtliku Tuletõrje Ühingu Oisu komandos. Türi VTÜ juhatuse liikme Meelis Välimäe sõnul kasutatakse uut päästeautot varustuse transpordiks, metsa- ja maastikutulekahjude tõrjumisel, inimeste otsingutel ning tormiolukordades teedelt ja hoonetelt puude eemaldamiseks. Vajadusel kasutatakse sõidukit kõigil Järvamaa väljakutsetel, kuid uue päästeauto põhiline tööpiirkond on Lõuna- Järvamaa: Türi, Väätsa ja Imavere vallad. Välimäe lisas, et vajadusel on vabatahtlikud nõus sõitma Eestimaa mistahes paika, et suuremate kriiside korral päästetöödel abiks olla.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

MTÜ Türi Vabatahtlik Tuletõrje Ühing on pika ajalooga vabatahtlik organisatsioon, mille koosseisus on Türi, Väätsa ja Imaveres valdades kokku neli päästekomandot koos kümnete vabatahtlike päästjatega. Türi VTÜ komandod paiknevad Väätsal, Oisus, Kabalas ja Imaveres ning igapäevaselt on valmis päästetöödele sõitma kolm kustutusautot ning kolm paakautot.

Lisainfo ja küsimused:
Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 5693 8148