Uudised

Elektrilevi investeeris Viljandimaa alajaama üle miljoni euro

26.10.2015
Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu uuendatud Nuia piirkonnaalajaama. Viljandimaa elektrivõrgu oluline sõlmpunkt varustab elektriga ligi 2400 majapidamist ja ettevõtet. Alajaama ehitustööde kogumaksumuseks kujunes 1,1 miljonit eurot.

Poolteist aastat tagasi alanud ehitustööde käigus valmis kaasaegne alajaamahoone, paigaldati uued jaotusseadmed ning side- ja juhtimisseadmed. Alajaama ehitustöid teostas AS ABB.

Uus alajaam parandab ligi 2400 majapidamise ja ettevõtte elektriga varustamise kindlust Karksi-Nuias ning Karksi ja Halliste vallas. „Lisaks majapidamistele saavad tänu uuele alajaamale kindlama elektrivarustuse mitu suurt puidutööstuse ettevõtet, kus vooluta jäämine tooks kaasa olulise majandusliku kahju,“ rõhutas investeeringu olulisust Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

Nuia alajaama uuendamisega valmis esimene etapp projektist. Aastatel 2017-2018 jätkuvad tööd, et paigaldada uued seadmed ja viia alajaam 110 kilovoldisele pingele.

Kokku investeerib Elektrilevi käesoleval aastal Viljandimaa elektrivõrgu uuendamisse ligikaudu 2,2 miljonit eurot, mille eest ehitatakse 28 uut alajaama ja rajatakse 75 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine. Lisaks Nuia alajaama uuendamisele on võrguettevõtte suuremateks investeeringuteks maakonnas Viljandi–Päia ja Mustla-Suislepa elektriliini ning Abja ja Plastmassi alajaamade uuendustööd.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.