Uudised

Elektrilevi rikkemeeskonnad on kõrgendatud valmisolekus

30.11.2015
Täna öösel alanud tugev tuul elektrivõrgus märkimisväärset kahju ei tekitanud, kuid rasked ilmaolud kestavad. Üle Eesti on kõrgendatud valmisolekus 134 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda. Suuremate rikete oht elektrivõrgus kestab kuni täna pärastlõunani.

„Kuigi torm öösel elektrivõrgus suuri elektrikatkestusi ei tekitanud on viimase kahe tunni jooksul on Saaremaal tekkinud 10 riket ja saarel elektrita kokku 2800 majapidamist,“ ütles Elektrilevi käiduosakonna juhtaja Taivo Tõnne. „Loodame tekkinud rikked kõrvaldada tänase päeva jooksul ja teistes maakondades on rikkemeeskonnad rikete kõrvaldamiseks kõrgendatud valmisolekus.“

Kehtiva ilmaprognoosi järgi on tormikahjud kõige tõenäolisemad Saaremaal, Hiiumaal, Pärnumaal ja Harjumaal. “Loodame siiski, et alates eelmisest suuremast tormist elektrivõrku paigaldatud 749 uut alajaama ja 2992 kilomeetrit ilmastikukindlaid liine aitavad tormikahjusid madalana hoida.“

Tõnne sõnul tuleks võimalikeks elektrikatkestusteks valmistuda ka klientidel, laadides mobiiltelefonide akud, kontrollida taskulampe või varuda küünlaid ning majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist tuleks varuda joogivett. Samuti tuleks loomapidajatel arvestada pikema elektrikatkestuse võimalusega ja välja selgitada generaatori kasutamise võimalused.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul tehakse keskpingerikke korral kindlaks rikke ulatus ja saadetakse elektrita klientidele SMS-teade rikke kõrvaldamisest. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Lisainfo ja küsimused:
Kaarel Kutti
Elektrilevi Kommunikatsioonijuht
Tel: 55 54 1989