Uudised

Elektrilevi ehitab Rakkesse uue 1,16 miljonit maksva alajaama

23.03.2016
Algasid ehitustööd Rakke piirkonnaalajaama uuendamiseks. Uus alajaam kogumaksumusega 1,16 miljonit eurot parandab elektrivarustuskindlust ligi 1300 majapidamisel ja ettevõttel Rakke vallas.

„1959. aastal ehitatud alajaam ei taga enam piisavat varustuskindlust,“ põhjendas investeeringu olulisust Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres. „Uued seadmed suurendavad piirkonna elektrivarustuse töökindlust, võimaldavad alajaama distantsilt juhtida ning suurendavad elektriohutust,“ lisas Kodres.

Uuendustööde käigus ehitatakse uus alajaama hoone, paigaldatakse kaasaegsed jaotusseadmed ja maaühendusvoolu kompenseerimisseadmed ning ehitatakse välja maaühenduskaitsed. Rakke piirkonnaalajaama uuendamise hanke võitis Merko Infra AS, kes vastavalt lepingule ehitab alajaama valmis järgmise aasta augustiks.

Kokku ehitab ja uuendab Elektrilevi tänavu Lääne-Virumaal 36 alajaama ja 180 kilomeetrit elektriliine, investeerides varustuskindluse tõstmiseks ja katkestuste vähendamiseks 4,3 miljonit eurot. Suuremad investeeringud lisaks Rakke alajaamale on Salla-Rakke, Vaeküla-Kabala ja Kärmu-Viitna elektriliinide uuendamised.

Lisainfo ja küsimused:
Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 56 93 8148
[email protected]