Uudised

Elektrilevi ehitab endise kommivabriku piirkonda uue alajaama

25.04.2016

Elektrilevi sõlmis ehitajaga lepingu Tallinnas Pärnu maanteel asuva jaotusalajaama uuendamiseks. Investeeringu kogumaksumus on 509 596 eurot. Alajaama uuendamise hanke võitis OÜ S-Power, kes vastavalt lepingule ehitab alajaama valmis järgmise aasta juuliks.

Uuendustööde tulemusel jõuab uuele tehnoloogilisele tasemele alajaamaga ühendatud elektrivõrgu juhtimine – tänapäevased seadmed võimaldavad Elektrilevil sündmustest saada operatiivset infot, avastada kiiremini rikkekohti ja taastada rikete korral elektrivarustus klientidele kiiremini. Elektrilevi projektijuhi Siim Talsi sõnul rekonstrueeritakse uuendustööde käigus alajaama hoone, paigaldatakse kaasaaegsed elektrijaotus- ja juhtimisseadmed.

Tallinnas Pärnu maanteel asuv jaotusalajaam on ehitatud 1965. aastal ning olnud töös enam kui 50. aastat. Alajaam varustab elektriga endise Kalevi kommivabriku ja tootmiskoondise „Kooperaator“ tööstusaladel paiknevaid büroohoonete komplekse.

Kokku ehitab ja uuendab Elektrilevi tänavu Harjumaal 94 alajaama ja 470 kilomeetrit elektriliine, investeerides varustuskindluse tõstmiseks ja katkestuste vähendamiseks 14,1 miljonit eurot. Suuremad investeeringud lisaks Pärnu maanteel asuvale jaotusalajaamale on Hiiu, Uus Mustamäe ja Kuusalu, piirkonnaalajaamade uuendamised.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 56 93 8148
[email protected]