Uudised

Valmis rohkem kui 750 000 eurot maksnud Vastseliina alajaam

15.06.2016
Elektrilevi võtab täna ehitajalt vastu uuendatud Vastseliina piirkonna alajaama. Võrguettevõte investeeris uue hoone ja senisest võimsamate seadmega alajaama kahe aasta jooksul kokku rohkem kui 750 000 eurot.

Vastseliina alajaam on Võrumaa elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mis varustab elektriga rohkem kui 1960 majapidamist ja ettevõtet Vastseliina, Misso ja Meremäe vallas, sh Luhamaa tollipunkti ja saetööstust AS Förmann NT.

“Alajaama 1960ndatest pärit seadmed olid amortiseerunud ning vajasid välja vahetamist. Kaasaegsed elektrivõrguseadmed on distantsilt juhitavad ja võimaldavad sündmustele koheselt reageerida ning avastada rikkekohti ja taastada elektrivarustus klientidele senisest kiiremini,“ selgitas investeeringu olulisust Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. Samuti paigaldati alajaama tänapäevased keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

Vana-Vastseliinas asuva Vastseliina piirkonnaalajaama ehitustöid teostas OÜ S-Power. Ehitustööde käigus ehitati uus alajaama hoone ning paigaldati kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed.

Kokku investeerib Elektrilevi käesoleval aastal Võrumaa elektrivõrgu uuendamisse ligikaudu 1,8 miljonit eurot, mille eest ehitatakse 12 uut alajaama ja rajatakse 60 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine. Lisaks Vastseliina piirkonnaalajaama uuendamisele on suuremad tööd Luhamaa-Lepassaare, Obinitsa-Lepassaare, Munamäe-Võru ja Inni-Linda elektriliinide uuendamised.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 5693 8148
[email protected]