Uudised

Elektrilevi uuendas ligi miljoni euroga Puhja alajaama

02.12.2016

Elektrilevi sai Tartumaal valmis Puhja piirkonnaalajaama, mis läbis täieliku uuenduskuuri. Ligikaudu 997 000 eurot maksnud uuendamistööd parandasid varustuskindlust enam kui 2100 majapidamisele ja ettevõttele Puhja, Konguta ja Rannu valdades.

Varasem 70ndate alguses ehitatud alajaam ei olnud enam piisavalt töökindel. „Vana alajaama seadmed olid ilmastikumõjudele avatud, tehnoloogia vananenud ja seadmete hoolduskulud üha kasvasid,“ selgitas investeeringu olulisust Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

Tööde käigus ehitati uus alajaama hoone, paigaldati kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed ning piirkonna kaablivõrgu jaoks vajalikud maaühendusvoolude kompenseerimisseadmed. Ehitustöid viis läbi Siemens Osakeyhtiö Eesti filiaal.

Lisaks Puhja alajaamale uuendab Elektrilevi lähiaastatel ulatuslikumalt Tartumaa elektrivõrku. Juba praegu käivad tööd Ropka tööstusrajoonis Tööstuse alajaama laiendamiseks ja kõrgemale pingeastmele üleviimiseks, millega seoses paraneb töökindlus ja vähenevad elektrivõrgu kaod. Emajõe alajaama paigaldatakse võimsamad jõutrafod. Lisaks plaanitakse uuendustöid Lõunakeskuse lähistel asuvas Lemmatsi alajaamas, samuti Reola, Rõngu ja Anne alajaamades.

Tänavu investeerib Elektrilevi Tartu linna ja maakonna elektrivõrku 5,3 miljonit eurot.

Maret Reinumägi
kommunikatsioonispetsialist
Elektrilevi OÜ
5693 8148
[email protected]