Uudised

Rikete arv Elektrilevi võrgus on viie aastaga kolmandiku võrra vähenenud

14.03.2017

2016. aastal investeeris Elektrilevi võrguteenuse kvaliteedi tagamiseks ja järjepidevaks tõstmiseks 88,5 miljonit eurot. Aasta jooksul ehitati 253 alajaama ja 2699 kilomeetrit uut liini.

Rekordiliselt palju ehk 2500 kilomeetrit ehitati uut õhukaablit madalpingevõrgus, mille tulemusel muutus võrk ilmastikukindlamaks eelkõige maapiirkondades. Kogu Elektrilevi võrgus on ilmastikukindlate liinide osakaal jõudnud 61 protsendini.


Elektrilevi võrgus toimus mullu 16 872 riket, mis on 13 protsendi võrra vähem kui aasta varem. Viimase viie aasta jooksul on rikete arv elektrivõrgus vähenenud ligikaudu kolmandiku võrra. “Rikete arv meie võrgus oli ajaloo madalaim isegi vaatamata suvistele tormidele. See kinnitab, et investeeringud võrgu ilmastikukindlamaks muutmiseks kannavad vilja,” ütles Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Tarmo Mere sõnul on Elektrilevil klientide ootustele vastamiseks kaks tähtsaimat eesmärki – tagada võimalikult kvaliteetne elektrivarustus ja võimalikult soodne hind. “Mõlemal rindel tegime 2016. aastal olulisi edusamme. Märgatavalt paranes võrgu töökindlus, lõpusirgele jõudis kaugloetavate arvestite projekt, mis muudab kliendi elu mugavamaks ja vähendab elektrivõrgu kadusid. Kasvanud efektiivsus annab meile võimaluse suvest vähendada võrguteenuse hinda,” selgitas Mere.

2016. aastal paigaldas Elektrilevi klientidele 96 000 kaugloetavat arvestit. Sellega jõudis lõpusirgele ulatuslik enam kui 4 aastat kestnud projekt, mille käigus paigaldati ligikaudu 625 000 kaugloetavat arvestit. Suurimad võrgu uuendamistööd olid möödunud aastal Keila, Puhja, Imavere ja Saaremaal Läätsa piirkonnaalajaamade uuendamine ning Kullamaa- Märjamaa 110 kV elektriliini ehitamine.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 56938148
[email protected]