Uudised

Torm on põhjustanud elektrivõrgus rikkeid

30.04.2017

Täna kella 18-ks on tormituul põhjustanud Elektrilevi võrgus rikkeid enam kui 5400 majapidamisel. Tugevad tuulepuhangud on vooluta jätnud Lääne-Virumaal ligikaudu 3600 ja Harjumaal 1800 majapidamist.

“25 meetrini sekundis ulatuvad tuulepuhangud murdsid liinidele puid põhjarannikul. Mujal Eestis on olukord üsna tavapärane,” selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse sektorijuhataja Aivar Sõõru.

Elektrilevi rikkebrigaadid tegelevad katkestuste kõrvaldamisega, kuid rikkekohtade otsimine ja liinide parandamine võtab aega. “Teeme oma parima, kuid osa kliente peab ilmselt elektrit ootama homme õhtuni,” ütles Sõõru ja lisas, et kuna osalt rikke asukohtade otsimine alles käib, pole praegu võimalik ka konkreetsete piirkondade kaupa voolu taastamise aega prognoosida.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliinidest tuleb eemale hoida. Juhtmete alune maapind võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses. Ohtlikest olukordadest palub Elektrilevi teatada rikketelefonil 1343.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 5693 8148
[email protected]