Uudised

Augustis saab Elektrilevi uueks juhiks Jaanus Tiisvend

03.05.2017

Alates 8. augustist lahkub Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere kolmanda lepinguperioodi lõppemisel ametist. Võrguettevõtte uueks juhiks saab ettevõttes pikaajalise karjääriga juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

Otsus lepingut mitte pikendada oli Mere sõnul pärast 9 aastat tippjuhi rolli ja 16 aastat ettevõttes töötamist loomulik samm. “See on piisavalt pikk aeg, mille jooksul on palju korda saadetud. Minu jaoks on ettevõtte eduka juhtimise mõõdupuu kolme näitaja kombinatsioon – head äritulemused, kliendirahulolu ja töötajate pühendumus. Kõigis neis näitajates on Elektrilevi viimase seitsme aastaga teinud hüppelise arengu. Mul on hea tunne teatepulk oma pikaajalisele kolleegile üle anda,” selgitas Mere ja lisas, et aktiivse inimesena otsib ta kindlasti endale peatselt uued väljakutsed.

“Elektrilevi enam kui poole miljoni kliendi ja 800 töötajaga on Eesti üks mõjukamaid ja paljude osapooltega seotud ettevõtteid. Tarmo on erinevate ootuste vahel tasakaalu leidmisel ning ettevõtte ja teenuse arendamisel teinud erakordse töö. Täna ei kuule me enam kaugeltki nii tihti elektrikatkestustest kui veel viis aastat tagasi ja piiritagused võrguettevõtted käivad õppimas Elektrilevi kogemusest uuenduslike tehnoloogiate rakendamisel,” rääkis Mere juhtimisel toimunud muudatustest Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. “Mõistan aga, et inimesed vajavad uusi väljakutseid ja eneseteostust ning mul on hea meel, et oli võimalus leida Tarmo tehtud suurepärase töö jätkaja ettevõtte seest. Tänan Tarmot pühendunud töö eest Elektrilevis ja hoian talle pöialt tema uutes väljakutsetes,” lisas Sutter.

„Tarmo juhtimisel on Elektrilevi teinud märkimisväärse pöörde kasvamisel kliendikeskse mõtteviisiga organisatsiooniks. Seda kurssi kavatsen kindlasti jätkata. Võtan teatepulga üle põneval ajal, mil võrguettevõtte tegevust mõjutavad mitmed uued trendid, nagu näiteks kiirelt arenev hajaenergeetika, erinevate taristute ühiskasutus ja tarkvõrgu areng. Need avavad meile täiesti uue potentsiaali klientidele paremate teenuste pakkumisel ja usun, et see võrguteenus, mida näeme 10 aasta pärast, on juba oluliselt enamat kui üksnes elektri kohaletoomine liinide kaudu,“ selgitas ees ootavaid väljakutseid tänane juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

Tarmo Mere töötab Elektrilevi ja selle eelkäija Eesti Energia Jaotusvõrgu juhina alates 2008. aastast. Varasema kümne aasta jooksul on Mere töötanud võrguettevõttes finants- ja arendusjuhi ja võrguhalduse juhina ning Eesti Energia peakontoris ja Narva Elektrijaamades nõuniku ja osakonnajuhatajana.

TTÜ energeetikateaduskonna lõpetanud Jaanus Tiisvend on töötanud jaotusvõrguettevõttes erinevatel vara haldamise ja inimeste juhtimisega seotud ametikohtadel alates 1996. aastast. Viimasel viiel aastal on Tiisvend kuulunud Elektrilevi juhatusse. Ta on läbinud EBS-i kaheaastase ärijuhtimise programmi ja praegu omandab rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraadi.

Maret Reinumägi
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 5693 8148
[email protected]