Uudised

Elektrilevi langetab alates 1. juulist võrguteenuse hinda

26.06.2017

1. juulist toimub muudatusi Elektrilevi võrguteenuse hinnas: keskmine hind langeb ja muutub hinnakujundus. Teenuse hinna langetamisel mängis olulist rolli Elektrilevi kasvanud efektiivsus – hoidsime kokku tegevuskulusid ja saime tänu kaugloetavatele arvestitele vähendada elektrivõrgu kadusid. Selleks, et hinda ka edaspidi pigem languse- kui tõusuteel hoida, on aga veelgi vaja võrgukasutuse tõhusust suurendada – ja siin vajame kliendi abi. Nimelt püüdleme sellise elektrivõrgu poole, mis vastaks võimalikult palju meie klientide tegelikele vajadustele.

Täna on Elektrilevi võrgus ligikaudu 57 000 tarbimiskohta, milles aasta jooksul pole elektrit praktiliselt tarbitud, kuid võrgu valmisolekut soovitakse hoida. Kokku moodustab see peaaegu 10% kõikidest tarbimiskohtadest ja sellise valmisoleku kulud kajastuvad praegu teiste võrguteenuse klientide makstavas hinnas. Meil on üle 1100 km liine ja üle 300 alajaama, millest aastas pole ühtegi kWh elektrit läbi liikunud ja mille uuendamiseks tuleks investeerida lähitulevikus ligikaudu 16 miljonit eurot.

Üle 57 000 tarbimiskoha, kus aasta jooksul on tarbitud 0-50 kWh elektrit


Et teada, kas taolise võrgu ülalhoidmine ja uuendamine on klientidele vajalik, nägime lahendusena valmisolekutasu rakendamist tarbimiskohtades, kus aasta jooksul pole elektrit tarbitud või on seda tehtud vähe. Piiriks on tinglik 250 kWh aastas, mis tähendab, et tarbimiskohta ei kasutata pideva elukohana. Valmisolekutasu rakendub 2018.aastast ja selle aluseks on kogu eelneva ehk 2017.aasta tarbimine kokku. Nii sellestkui ka 1.juulist jõustuvatest hinnamuudatustest saate lähemalt lugeda siit »

Sobivaima paketi saab klient üle vaadata iseteeninduses

Tänaseks oleme kirjalikult teavitanud neid kliente, kellel alates 1. juulist hind muutub. Kõiki võrgupakette hinnamuudatused ei puuduta.

Siiski soovitame oma kehtiv võrgupakett meie iseteeninduses üle vaadata. Sealsamas leiate ka pakette võrdleva kalkulaatori ja saate soovi korral teha tasuta paketi muutuse.

Eramu korral tasub üle kontrollida ka see, kas kasutate oma tarbimiskohale optimaalset peakaitset, sest võrgutasu püsikomponent sõltub peakaitsme suurusest. Vajaliku peakaitsme suuruse hindamisel abistab kalkulaator ja peakaitsme vähendamine on aasta lõpuni tasuta. Oluline on aga teha läbikaalutud ja pikema plaani vajadustega arvestav otsus ning enne peakaitsme muutust konsulteerida kindlasti pädeva elektriala ettevõttega. Korterite puhul reeglina üksik korteriomanik peakaitsme suurust mõjutada ei saa.

Tänu uuele hinnakujundusele ja koostööle klientidega saame muuta võrgukasutust tõhusamaks ja usun, et ka tulevikus tuua uudiseid pigem hinna vähenemisest kui vastupidi.

Ainer Tiitson
Klienditeeninduse osakonna juhataja