Uudised

Kasulik ehitushooajal: ajutine võrguühendus annab kiirelt elektri

26.06.2017

Kevadsuvine periood on ehitustegevuse tippaeg. Varem või hiljem tuleb uue maja ehitamisel päevakorda ka elektritarbimise võimalus, mille jaoks on vajalik sõlmida võrguettevõttega liitumisleping.

Liitumistaotlus on mõistlik esitada võimalikult varakult, sest sõltuvalt ehitustööde iseloomust ja vajalikust kooskõlastuste mahust võib väljaehitamine aega võtta ühest kuust kuni 11 kuuni. Selle perioodi sisse jääb võrgu projekteerimine, kooskõlastused maaomanike ja omavalitsusega, ehitustööde hanke korraldamine ning võrgu ehitustööd. See aga ei tähenda, et enne võrguühenduse väljaehitamist elektrit tarbida ei saaks – selleks pakume erinevaid lahendusi.

Kiireks lahenduseks sobivad ajutine võrguühendus või ehitusaegne kilp

Enne liitumispunkti või majasisese elektrivõrgu väljaehitamist on võimalik elektrit tarbida järgmiste lahenduste abil:

  • Terviklahendusena ajutise võrguühenduse kilbi rent. Selleks ühendame lähimasse olemasolevasse elektrivõrku ajutise elektrikilbi koos arvesti, pistikupesa ja rikkevoolukaitsmega. Ajutise kilbi rent kuni 6 kuuks maksab 660 eurot. Hind sisaldab tehnilise lahenduse koostamist, arvesti paigaldust, elektrikilbi võrguga ühendamist ja hilisemat lahtiühendamist.
  • Ehitusaegne kilp sobib lahenduseks siis, kui liitumispunkt Teie krundi piiril on juba valmis, kuid majaehitus pooleli ja vajate voolu ehitamiseks. Paigaldame kilbi, vormistame nõuetekohase dokumentatsiooni, sõlmime elektri tarbimiseks vajaliku võrgulepingu ja avame voolu.

Ehitusaegne kilp koos vajalike ühendamistöödega maksab 288 eurot. Ehitusaegne kilp on teisaldatav ning varustatud rikkevoolukaitsmete ja pistikupesadega. Kilp jääb kliendile seda saab hiljem kasutada ohutuks elektritarbimiseks õues, näiteks elektriauto laadimiseks, õuevalgustuseks, muruniiduki või muude elektritööriistade kasutamiseks.

Lisaks aitame Teid ka uue hoone kasutusloa saamiseks vajaliku elektrisüsteemi auditiga, mis tõendab, et elektrisüsteem on ohutu ja nõuetekohane. Lühiajalise vooluühenduse tarbeks on võimalik rentida generaator. Igale olukorrale püüame leida lahenduse ja küsimuste tekkides julgustame kindlasti ühendust võtma.

Chris Keres
Liitumiste ja lisateenuste sektori juhataja