Uudised

4-olulist küsimust seoses Elektrilevi kiire interneti võrguga

25.10.2018

Elektrilevi tahab elektriliinide peale rajada kiire interneti võrku, mis jõuaks igasse Eestimaa punkti, kus seda parasjagu soovitakse. Selleks korraldasime suvel sooviavalduste kogumise, mis sai võrgu rajamise plaanide aluseks. Võrgu rajamine peaks algama 2019. aastast.

Suur projekt tekitab aga olulisi küsimusi, millele aitab vastuseid leida Elektrilevi sideteenuste juht Oliver Ruus.

  • Esitasin suvel sooviavalduse. Millal ma saan omale kiire interneti?

    Kõik esitatud sooviavaldused on töödeldud ja sooviavaldajad üldplaneeringus märgitud. Nende põhjal teeme investeeringute plaani, kus paneme paika, millistesse piirkondadesse esimesena tuleme. Loodame, et saame 2019. aasta investeeringute täpsemad plaanid avaldada uue aasta esimeses kvartalis.

  • Kui unustasin suvel sooviavalduse esitada, kas siis minuni ei jõuagi kiire internet?

    Sooviavalduse esitamine võimaldas meil alasid täpsemalt planeerida. Kui unustasid sooviavalduse esitada, siis sõltub Sinu ühenduse saamise aeg sellest, kui aktiivsed olid Sinu naabrid. Kui Sinu piirkonnas tegutseme, anname sellest avalikult teada ja liitumine on kõigile piirkonna inimestele avatud.

  • Kas Elektrilevi hakkab pärast interneti võrgu valmis ehitamist ka interneti- ja TV teenust pakkuma?

    Ei, Elektrilevi teenust ei paku. Meie hoolitseme võrgu valmis ehitamise eest. Kui sidevõrk on valmis, saad valida piirkonnas teenust pakkuvate sideoperaatorite vahel, kes hakkavad Sulle pakkuma kiire interneti, telefoni ja TV teenust.

  • Kui palju maksab Elektrilevi kiire internet?

    Elektrilevi võrguga liitumine maksab 200-240 eurot, mida on võimalik tasuda ka mitme osamaksega. Täpne hind selgub, kui jõuame Sinu piirkonda ja avame liitumise. Kiire interneti teenuse maksumus sõltub Sinu valitud teenusepakkujast, kellega toimub ka teenuse osas arveldamine. Üldiselt võib arvestada tänaste kiire interneti pakkumiste maksumusega, mis on 100mbit/s ühenduse puhul keskmiselt 25 eur/kuus.