Uudised

Elektrilevi on ühenduse taastanud 57000 tarbimiskohas

29.10.2019

Täna kella 17.00 seisuga on pühapäevaste tormikahjustuste tõttu vooluta veel 8000 klienti. Elektrilevi on täna taastanud ennekõike liine, mis varustavad elektriga elutähtsaid teenuseid osutavaid ettevõtteid, koole ja lasteaedu.


„Oleme mitmetes koolides, lasteaedades ja elutähtsat teenust osutavates asutustes elektriühenduse taastanud. Töö käib veel mitme liini puhul, kuid saame öelda, et homme hommikuks on kõik koolid ja lasteaiad taas elektriga varustatud,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.

Elektrilevi on alates pühapäeva õhtust tegelenud rikete kõrvaldamisega ning on täna õhtuse seisuga ühenduse taastanud 57 000 tarbimiskohale.

Kõige rohkem elektrita majapidamisi on veel Põlvamaal (3500), Võrumaal (1600), Viljandimaal (1300), Tartumaal (700) ja Valgamaal (700). Suuremale osale kodudest on võimalik ühendus taastada kuni kahe ööpäeva jooksul, kuid päris viimaste rikete lahendamine võib kesta kuni nädala lõpuni.

Täpset rikke lahendamise aega on aga tänases seisus äärmiselt keeruline prognoosida. „Saame täiesti aru, et see on esmane info, mida kõik ootavad – millal elekter tagas tuleb? Aga rikete hulk võrgus on endiselt väga suur ja paljudel liinidel on mitmes erinevas kohas puud juhtmetele langenud, mis teeb täpsete rikkekohtade üles leidmise keeruliseks ning sellest tulenevalt ka lahendamise prognoosimise ääretult keeruliseks,“ rääkis Klaassen.

„Üks meie homse päeva põhifookusi on Põlvamaa, kus rikete arv on endiselt väga suur. Oleme homseks võtnud lisajõudu ka Lätist. Nad tulevad meile appi rasketehnikaga, mis on ennekõike abiks murdunud mastide asemele uute paigaldamisega,“ lisas Klaassen.

Eeloleval ööl lubab ilmateenistus Kagu-Eestis miinuskraade. Elektrilevi soovitab kõigil, kes tunnevad, et vajavad täiendavat abi, pöörduda kohaliku omavalitsuse poole. „Oleme rääkinud kõikide Viljandimaa ja Kagu-Eesti vallavanematega, et ette valmistada kogunemiskohad neile, kes on olnud pikalt elektrita ja vajavad saabuva külmaga hakkama saamiseks täiendavat abi,“ ütles Klaassen.

Elektrilevi mõistab, et elektriühenduse puudumine halvab täielikult normaalse elurütmi ja teeb kõik võimaliku, et vool esimesel võimalusel taastada.

Operatiivne ülevaade elektrivõrgu seisust »