Uudised

Tormi kokkuvõte: elektrivõrk pidas rajutuultele hästi vastu

18.09.2020

17. septembri varajastest hommikutundidest Lääne- ja Loode-Eesti kaudu üle mandri liikunud torm põhjustas küll rikkeid, kuid elektrivõrgu töökindlust saab üldjoontes hinnata heaks.

Pooleteise ööpäeva jooksul on Elektrilevi koos partnerettevõtetega likvideerinud 307 riket ja taastanud voolu pea 24 500 majapidamisele. Võrreldes juuli tormiga oli elektrikatkestust kogenud kliente poole vähem. Järjepidevad ja kaalutletud investeeringud elektrivõrku peaks ka tulevikus looma klientidele üha suuremat kindlustunnet.

Täna kella 19:00 seisuga vajab üle Eesti likvideerimist veel 25 riket, millega on seotud 377 majapidamist.

„Kõige suuremad rikked asuvad praegu Lääne-Virumaal Vergi piirkonnas, kuid töötame selle nimel, et ka seal saaks õhtuks võrk töökorda,“ sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen lootusrikkalt.

„Üldjoontes pidas võrk tormile hästi vastu. Suurimate katkestuse põhjustajad olid liinikoridoridest väljastpoolt liinile kukkunud puud. Töö rikete likvideerimisel käib ja ilm on selleks suurepärane,“ lisas Klaassen.

Elektrivarustus Kihnu saarel taastati täna kell 12:32. Brigaad koos eritehnikaga pääses mandrilt Kihnu poole hommikuse praamiga. Liinitöid vajanud rike õnnestus likvideerida mõne tunniga. „Täname kõiki partnereid, kes on suurte jõududega taastamistöödes kaasa löönud ning kõiki töömehi, kes keerukates olukordades leidnud nutikaid lahendusi. Brigaadid olid väljas päeval ja öösel, sisuliselt 24/7,“ sõnas Klaassen tunnustavalt.

Võrgu lõpliku töökindluse tagamiseks on osad tööd käimas. Lisaks rikete likvideerimisele korrastatakse ajutisi elektriskeeme ja võetakse maha ohtlikke puid, millest kliendid on meid informeerinud.

Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.