Uudised

Elektrilevi võrk pidas tormituultele vastu

19.11.2020

Ööl vastu tänast Eesti kohale jõudnud tormituuled põhjustasid varahommikust alates kümneid rikkeid, kuid võrgu töökindlus püsis stabiilsena. Kogu tormi vältel polnud kordagi ajahetke, kus vooluta olnuks üle 4600 kliendi, mis on suurusjärgus 0,9% kõikidest Elektrilevi võrgu tarbijatest.

Võrdluseks saab tuua, et meist enam tormi haardeulatusse jäänud Soomes ulatus ühe ajahetke maksimaalne vooluta klientide arv 80 000-ni.

„Kella 19:00 seisuga on rikkebrigaadid likvideerinud 114 riket. Sellega on elektrivarustus taastatud pea 18 000 kliendil. Hetkel on vooluta kliente veidi alla 350. Kõige enam rikkeid on jäänud parandada Järva-, Rapla- ja Harjumaal. Saartel on rikked likvideeritud, Lõuna-Eestis ja Virumaal on jäänud mõned üksikud kohad. Viimaste töödega loodame lõpule jõuda homme õhtuks,“ prognoosis Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Lisaks rikete otsesele likvideerimisele ja võrgu võimalikult kiirele pingestamisele võtavad rikkebrigaadid tormi järgselt maha ohtlikke puid, millest kliendid on teada andnud. Siinkohal jätkuvalt üleskutse kõigile – kes märkab liinile langenud puud või mõnda muud ohtliku olukorda, helistage rikketelefonile 1343 või hädaabinumbrile 112.