Uudised

Tormituuled põhjustavad rikkeid

19.11.2020

Öötundidel Eestisse jõudnud tormituuled on põhjustanud üle Eesti kümneid rikkeid, kuid olukord Elektrilevi võrgus on hommikuse seisuga kontrolli all.

Eelkõige suursaartel ning mandri läänerannikul tormi mõõtmed võtnud tuul on Elektrilevi võrgus vooluta jätnud 2819 majapidamist. Seisuga 10.14 on kõige rohkem vooluta majapidamisi Pärnu (905), Tartu (413) ja Harju (409) maakonnas.

Kuna tuul on jätkuvalt väga tugev ja mõnes piirkonnas prognoosi järgi ka tugevnev, on ohutuse seisukohast teatud liiki töid tormituultega keerukas teostada ning seetõttu võib rikete likvideerimine oodatust enam aega võtta. Elektrilevi koos partneritega teeb kõik võimaliku, et rikete korral vool võimalikult kiirelt majapidamistesse tagasi tuua. „Brigaadid toimetavad kõikjal Eestis ning hetkel saab öelda, et seis on kontrolli all. Kriitilist seisu pole õnneks üheski maakonnas,“ hindas olukorda Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Ilmateenistuse info kohaselt puhub täna edelatuul sisemaal puhanguti kuni 20, rannikul kuni 23, saartel ja Soome lahe ääres kuni 25 m/s. Tormiks kvalifitseerub tuul, mis puhub tugevusega 21 m/s või enam.

Paneme inimestele südamele – katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Palume liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Vaata, kuidas käituda tormiohtude korral Elektrilevi ohutuskampaania lehelt.