Uudised

Rikkebrigaadide öine tegutsemine taastas hommikuks voolu 16 000 kliendile

08.03.2021

Öötundidel Eesti põhjarannikule jõudnud ja sealt edasi Eesti mandriosale kandunud tormituuled, puhangutega kuni 24,9 m/s, tekitasid Elektrilevi võrgus kümneid rikkeid. Kõige enam oli muret Virumaal. Ööpimeduses algas koheselt ka rikete likvideerimine ning hommikuks õnnestus elektrivarustus taastada üle Eesti pea 16 000 kliendile.


Lisaks Virumaale on tormituuled elektrivõrgus rohkem kahju tekitanud Jõgeva, Tartu, Rapla ja Järva maakonnas. Tuulehood on endiselt iiliti väga tugevad, mis raskendavad parandustöid, kuna igakülgne ohutus peab tagatud olema ka rikkebrigaadidele.

„Ilmateenistuse andmetel on tuule vaibumist oodata alles õhtul kella 20 paiku. Alates saartest tuulehood päeva jooksul isegi tugevnevad ja liiguvad edasi üle Pärnu- ja Viljandimaa, haarates enda alla ka suurema osa Lõuna-Eestist. Rikkeid tuleb suure tõenäosusega juurde ning nende likvideerimine võtab esmase prognoosi kohaselt aega esmaspäeva õhtuni. Üksikutes kohtades võib-olla isegi kauem. Üle Eesti on hetkel töös 26 rikkebrigaadi,“ kirjeldas olukorda Elektrilevi esindaja Hardi Puusepp.

Kella 11:40 seisuga oli Elektrilevi võrgus 35 riket, mille tõttu olid vooluta pea 1000 klienti. Teeme kõik, et elektrivarustus igal pool võimalikult ruttu taastuks. Vabandame ebamugavuste pärast.

Ühtlasi palume kõigil silmas pidada üldisi ohutusreegleid. Maha langenud või katkenud elektriliini märgates helistage koheselt rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 8 meetri raadiuses.