Uudised

Elektrilevi panustab koos partneritega jaotusvõrgu elektrikute arengusse

27.09.2021

Koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) ja Enefit Connectiga toimusid Elektrilevi õppeväljakul jaotusvõrgu elektrikute kutsevõistlused. Seda juba üheksandat korda. Mõõtu võttis seitse 2-liikmelist võistkonda, seitsmel erineval etapil. Üldarvestuses saavutas esikoha E-Service AS-i võistkond, tihedalt kannul Connecto Eesti AS ja Leonhard Weiss OÜ.

Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

Võistluse eesmärk on parandada elektritööde kvaliteeti, levitada parimaid tööoskusi ning tõsta jaotusvõrgu elektrikute prestiiži.

„Läbi aastate on võistkondi olnud 12st erinevast ettevõttest. Suurem osa neist on operatiivtööde raampartnerid, kellel 24/7 valmisolek olla vajadusel väljas ka kõige keerukamates tormioludes. Ikka selleks, et elektrivarustuse katkemisel see meile võimalikult kiirelt taastada. Need mehed on sõna otseses mõttes kangelased ja elupäästjad,“ toob Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm esile jaotusvõrgu elektrike töö tähtsust ja kaalu.

Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

Konkurents on edasi viiv jõud. Mitme ettevõtte tiimidel on õnnestunud kutsevõistlus võita rohkem kui ühe korra. Rekordi omanik on Leonhard Weiss, kelle võistkond võitis kolmel aastal järjest (2015-2017).

Võistlusalad on aastate jooksul vaheldunud ja kajastavad võrgus tehtavaid töid, ent alati on kindlalt kavas elektriohutusalaste teadmiste kontroll ja esmaabi.

Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

Rahvusvaheliste vaatlejatena olid sel korral kutsevõistlust jälgimas ka meie lõunanaabrid, lätlased. Naabritega suhted on olulised, sest kunagi ei tea, millal läheb tarvis heade naabrite abi. Nii juhtus näites 2019. aasta Kagu-Eesti tormi ajal kui lätlastelt nii inimjõuna kui ka rasketehnika osas väärt abi saime.

Autor: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

2021. aasta kutsevõistluse võistlusalad ja parimad:

I etapp: Elektripaigaldiste käidu ohutusjuhend, üldise tööohutuse ja esmaabi teadmiste kontroll
Etapi parimad: E-Service AS ja Connecto Eesti AS

II etapp: Voolutrafodega mõõtesüsteemi kontroll
Etapi parimad: E-Service AS ja Clougrupp OÜ

III etapp: Madalpinge õhuliini mastis välisvalgusti vahetus
Etapi parim: E-Service AS

IV etapp: Madalpinge kaabli ettevalmistus ja ühendamine KP/MP alajaama jaotusseadmesse
Etapi parim: Empower AS

V etapp: Puitmasti toestamine ja isolaatorite vahetus 10 kV mastis
Etapi parimad: E-Service AS ja Leonhard Weiss OÜ

VI etapp: Isoleeritud juhtme jätkamine ja montaaž masti
Etapi parim: Connecto Eesti AS

VII etapp: KP/MP alajaama 0,4 kV jaotusseadme 0,4 kV kaabliühenduste korrastamine
Etapi parim: Leonhard Weiss OÜ


Video vaatamiseks on vajalikud turunduslikud küpsised. Küpsiste õiguseid saad muuta küpsiste seadete all. Videot saad vaadata ka Youtube'i keskkonnas.