Uudised

Elektrilevi on ööpäevaga likvideerinud rohkem kui 200 riket, vool on taastatud 45 000 kliendile

22.10.2021

Reede õhtuks on Elektrilevi taastanud ööpäevaga elektriühenduse rohkem kui 45 000 kliendile, lahendatud on 159 keskpinge ja 46 madalpinge riket üle Eesti. Vooluta majapidamisi on hetkel 5700.

Reede õhtuks on kella 18.38 seisuga elektrita majapidamisi üle Eesti kokku 5700. Enim on rikkekohti endiselt Pärnumaal, kus on vooluta 1971 kodu.

Droonilt tuvastatud rikkekoht liinil

„Läheme õhtule ja ööle vastu laiendatud meeskondadega, et jätkata rikete likvideerimist ka pimedal ajal. Rikketöid raskendavad heitlikud ja tuulised ilmaolud, samuti asuvad probleemkohad tihti väga laiali,“ kirjeldas juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp olukorda.

„Tänane päev on olnud intensiivne – oleme ööpäevaga lahendanud väga palju rikkeid, samas on uusi probleeme pidevalt juurde tekkinud, mille likvideerimisega tegeleme. Olen ääretult tänulik meie brigaadidele, kes töötavad keerulistes tingimustes väsimatult eestimaalaste elektriühenduse taastamise nimel,“ tõstis Puusepp rikkemeeskondade tööd esile.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada. Kliendid saavad SMS-teavituse, kui selgub täpsem vooluvarustuse taastamise aeg. Silma tasub peal hoida ka Elektrilevi MARU rakendusel, kust näeb operatiivseimat rikkeinfot hetkeolukorrast.

Tähtis on meeles pidada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.