Uudised

Elektrilevi on tormi järel taastanud elektrivarustuse 37 000 kliendil

27.03.2022

Tänu tuule vaibumisele alates eilsest õhtust, sai Elektrilevi rikete likvideerimise tempot tõsta. Täna kell 9:00 oli elektrivarustus taastatud 37 000 kliendile. Elektrita on jätkuvalt 2258 klienti.

„Elektrilevi brigaadid jätkavad tööga ja enamus riketest saame täna parandatud. Saaremaal ja Virumaal võivad mõned tööd jääda ka esmaspäeva hommikuks. Kõik oleneb hetkel sellest, kui suureks takistuseks on pehme pinnas rikkekohtade juures. Praegusel ajal looduslik pinnas veel rasketehnikat ei kanna, mis tähendab, et kohati on rikkekohtadeni pääsemine raskendatud,“ kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

„Hetkelt töötab rikete likvideerimisega 36 brigaadi ja neid lisandub aja jooksul. Põhiliseks rikke põhjuseks on puude liinidele murdumine ning selle tagajärjel, kas juhtmete katkemine või mastide murdumine.

Kuigi öösel suudeti brigaadide poolt päris palju rikkekohtade asukohti tuvastada, siis hommikul jätkatakse seda tööd droonide abiga, sest liin on pikk ja jalgsi kuluks väga kaua aega, et õige rikkekoht üles leida,“ lisas Puusepp.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.