Uudised

Elektrilevi on taastanud 11 000 kliendi elektrivarustuse

04.10.2022

Kätte on jõudnud selle aasta esimene sügistorm, mis on alates eilsest lõunast tekitanud elektrivõrgus mitmeid rikkeid. Tormi tipp oli esmaspäeval, 3. oktoobril kell 16.05, mil elektrita oli korraga 5062 klienti. Alates eilsest lõunast kell 12.00 on võrgust likvideeritud 54 keskpinge- ja 40 madalpinge riket ning elektrivarustus taastatud 11 000 kliendil. Suured rikked olid Võrumaal ja Põlvamaal. Lisaks oli katkestusi Tartumaal, Viljandimaal ja Lääne-Virumaal. Täna lubab tugevaid tuuli valdavalt Lääne-Eestisse.

Foto: Torm Tartumaal. Erakogu

„Möödunud öö oli meile ja koostööpartneritele väga tegus. Saime paljud rikked taastatud ja hommikul oli tormist tingituna pingetute klientide arv 581. Kõige rohkem on hetkel taastamist vaja teha Kagu-Eestis ja Tartumaal. Seal piirkondades on prioriteet rikete likvideerimisel ja osad plaanilised tööd on seetõttu tühistatud. Loodame kõigile elektri taastada tänaseks õhtuks,“ kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.