Uudised

Elektrilevi toetab päikeseparkide liitumise kiirendamist töölaupäevakute abil

27.10.2022

Mikrotootjate liitumised püsivad endiselt kõrgel, kuigi rekord jäi sel aastal septembrikuusse. Võrreldes eelmise aastaga on taotluseid endiselt pea viis korda rohkem. Selleks, et klientidele võimalikult kiiresti liitumispakkumised edastada, värbab Elektrilevi pidevalt spetsialiste juurde. Teadupärast ei ole tööjõuturul piisavalt elektrivõrgu insenere värvata, mistõttu püüab Elektrilevi olemasolevate inimeste abil senisest rohkem teha.

Kaardil: Päikeseparkide arv maakonniti 1.10.2022 seisuga. Elektrilevi.

Eelmisel laupäeval toimus nö töölaupäevak, millest võttis osa 26 inseneri. Laupäevaku jooksul vaadati läbi 689 mikrotootja taotlust, millest 476 mikrotootjat on võimalik võrku lisada väiketööna ehk ilma võrgus ehitustöid tegemata. 129 mikrotootja liitumiseks on tarvis tugevdada madalpinge võrku ning 84 mikrotootja liitumiseks on tarvis tugevdada keskpinge võrku. Taolisi töölaupäevakuid on plaanis teha ka tulevikus.

Alates 24. oktoobrist maksab väiketööna tarbijast mikrotootjaks üleminek 542,40 eurot. Fikseeritud hinna eesmärk on kiirendada väiketööna tehtavate pakkumiste väljastamist. Kas kliendi taotlus on võimalik lahendada väiketööna, selgub taotluse menetlemise käigus.

Väiketööna käsitletakse järgmisi töid:

  • kaitsme vahetus olemasolevas kilbis (koos või ilma kilbi ümberehitustööta);
  • kilbi paigaldus õhuliini mastile;
  • olemasoleva sokliga kilbi asendamine (nt 1-kohalise asendamine 2-kohalise vastu);
  • olemasoleva kilbi kõrvale täiendava kilbi paigaldus;
  • arvesti vahetus ja hoiatusmärgiste paigaldamine;
  • väiksemas mahus õhuliini vahetused.
  • „Töölaupäevak aitas meid suure sammu edasi ja edastasime pakkumised mitmetele klientidele, kelle ooteaeg oli väga pikaks veninud. Loodame, et ületasime sellega nö pudelikaela ning saame edaspidi kõik taotlused kiiremini rahuldatud. Kindlasti muudab kogu protsessi efektiivsemaks ka äsja kasutusele võetud fikseeritud hind mikrotootjate väiketöödeks ning see, et nüüd on võimalik meie iseteeninduses oma mikrotootmise tööde kulgu ise reaalajas jälgida. Igasugune klientide poolne tagasiside on väga oodatud, sest meie eesmärk on endiselt rohepöörde võimalikult mugavaks ja kiireks tegemine,“ kommenteeris Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

    NB! Nüüd on Elektrilevi iseteeninduses võimalik jälgida oma mikrotootmise liitumise töövoogu!

    Iseteeninduses saab: näha, millises etapis on liitumistaotlus, sõlmida mikrotootmise liitumislepingut, vaadata oma liitumisega seotud dokumente, tutvuda arvega ning sooritada makseid. Tutvu Elektrilevi iseteenindusega »