Uudised

Elektrilevi on tegelenud terve öö rikete taastamisega Saaremaal ning tööd jätkuvad

10.12.2022

Täna öösel hakkas Saaremaal sadama jäävihma ja lund, mis on põhjustanud Saaremaal ulatusliku elektrikatkestuse. Elektrilevi on tegelenud terve öö rikete likvideerimisega, vool on taastatud rohkem kui 6100 kliendil ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega. Kogunes ka kriisikomisjon, et käsitleda rikete kõrvaldamise tegevusplaani ning võimalikke lisategevusi.

Täna öösel hakkas Lääne-Eestis sadama jäävihma, mis moodustas liinide ja puude peale raske jääkihi. Lisaks sadas juurde ka üle 30 cm lund ning sadu jätkus ka päeva esimeses pooles. Selle tõttu on palju puid ja oksi murdunud liinidele, samuti juhtmed vajunud raskuse tõttu alla ja ka katkenud. Olukorra muudab keeruliseks, et ilmastik on jätkuvalt keeruline ja rikkeid tekib juurde.

Alates eilsest õhtust on olnud Saaremaal ja Hiiumaal kokku 52 keskpinge riket, millest 10 on likvideeritud. Rikete likvideerimise ja ümberlülituste abil on elektrivarustus taastatud 6100 kliendil, pingetuid kliente on veel ca 5600. 10 riket on sellist, kus katkestatud kliente pole aga on oluline likvideerida varustuskindluse tõstmiseks.

„Meie jaoks on prioriteet võimalikult kiiresti kliendikatkestusega rikked likvideerida ja võimalikult palju homse jooksul likvideerida ka neid rikkeid, kus kliendikatkestust pole. Kuna ilm meid praegu ei hellita ja esmaspäevaks lubatakse prognoosi järgi uut kogu Eestit katvat tormi. Katkestuseta rikete likvideerimine annab rohkem võimalusi ümberlülitusteks ja suurendab võrgu tugevust,“ sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Puusepp kinnitas, et rikete likvideerimisega tegeles öösel 2 brigaadi ja hommikul varavalges, kui ilmastik hakkas ka natukene rohkem stabiliseeruma, alustas töödega 6 brigaadi. „Suhtleme praegu Pärnumaa kolleegidega, et võimalusel täna juba tulla mandrilt appi,“ lausus Puusepp.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.