Uudised

Erakordsed ilmastikutingimused on taas tõstnud elektrikatkestuste arvu

12.12.2022

Täna, 12. detsembri öösel tõusis tormituul Saaremaal üle 20m/s, mis tõi olemasolevatele riketele katkestusi juurde. Täna hommikuks oli elektrita ca 6600 klienti. Tööd jätkuvad koostöös Saaremaa kriisikomisjoni, Päästeameti, Merepääste ja teiste osapooltega veelgi suuremate jõududega. Elektrilevi kriisikomisjon koguneb iga kahe tunni tagant ja samuti toimub infovahetus valla kriisikomisjoniga. Lisatehnikat rikkekohtade leidmiseks andis ka Päästeamet.

Komplekteeritud on lisabrigaadid, kes liiguvad mandrilt Saaremaale appi ja nüüd hakkab seal kokku toimetama 18 brigaadi öösel ja päeval. Rikete otsimisele lisandub appi ka üks Merepääste brigaad ning lisaks kaks droonilendurit.


„Kuna väljas on tugevad tormituuled, siis, on rikete likvideerimine ohutuse seisukohast keeruline. Juhtimiskeskus on suurendatud koosseisuga tööl ja loodame Saaremaal taastada elektriühenduse kõikidel klientidel 48 tunni jooksul,“ kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp. „Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada. Kahjuks tuleb rikkeid juurde kiiremini, kui neid likvideerida õnnestub,“ lisas Puusepp.

Nädalavahetusel maha sadanud jäitevihm ja suur lumekogus muutsid oksad raskeks ning need murdusid ja tekitasid palju mahukaid rikkeid elektriliinidel. Uus torm kukutab puid ja oksi liinidele ning teedele juurde.

Elektrilevi brigaadid ja juhtimiskeskus on rikete likvideerimisega tegelenud üle 48 tunni järjest. Eile jõuti punkti, kus elektrita oli Saaremaal jäänud veel 3500 klienti. Täna öösel saabunud tormiga kasvas katkestuste hulk taas ja elektrita klientide arv kasvas Saaremaal 6600 juurde.

Tormituuled räsivad kogu Eesti rannikut ja on toonud rikkeid kaasa üle Eesti. Kokku on elektrikatkestus üle Eesti ligi 12 000 kliendil. Prognoosi järgi hakkavad tormituuled raugema lõunast.

Palume inimestel liine mitte läbi käia iseseisvalt kuna see on katkenud juhtmete tõttu eluohtlik!

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.