Uudised

Saaremaal teeb tööd 40 brigaadi ja 100 meest

15.12.2022

Hoolimata väga rasketest ilmastikutingimustest õnnestus ööpäevaga elekter Saaremaal tagasi tuua ca 2300 kliendil. Täna on saarel rikkeid lahendamas 40 brigaadi, kokku 100 meest. Lisaks kaardistatakse 4 drooniga liinide rikkekohti.

Fotograaf: Valmar Voolaid

Elektrilevi lisabrigaadid töötavad koos vabatahtlikega, et sügavas lumes rikkekohti otsida ja elektriliine puhastada. Saaremaal töötab kahes vahetuses täna kokku 40 brigaadi, 100 meest.

Fotograaf: Valmar Voolaid

„Rikkebrigaadid on juba viis ööpäeva teinud võimete piiril tööd ja likvideerinud väga palju rikkeid. Saaremaal töötab 40 brigaadi ja 100 meest, kes iga päev võitlevad paksu lume, külma ja tuulega, et tuua saarlastele elekter tagasi. Nende tubli töö tulemusel saime ööpäevaga elektriühenduse taastada ca 2300 kliendil,“ lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. „Täna teevad ülelende ja otsivad rikkekohti juba 4 drooni, millega kaardistame kõik olemasolevad rikked ning brigaadid saavad operatiivselt liikuda tuvastatud kohtadesse rikkekohti parandama ja ei pea aega kulutama nende otsimisele.“

Saarel olevate elektrigeneraatorite paigutus määratakse koostöös Saaremaa kriisikomisjoniga ning peamiselt ühendatakse need piirkondadesse, kus on elektrikatkestus juba pikalt kestnud. Generaatorite ühendamine ja hooldamine toimub koostöös Päästeameti ja Merepäästega.

Tööd jätkuvad koostöös Saaremaa kriisikomisjoni, Päästeameti, Merepääste ja vabatahtlikega veelgi suuremate jõududega. Elektrilevi kriisikomisjon töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada.

Nädalavahetusel maha sadanud jäitevihm ja suur lumekogus muutsid oksad raskeks ning need murdusid ja tekitasid palju mahukaid rikkeid elektriliinidel. Uus torm kukutas puid ja oksi liinidele ning teedele juurde. Samuti tõi torm endaga kaasa tugeva lumetuisu.

Elektrilevi palub inimestel elektriliine mitte ise kontrollima minna, kuna see on katkenud juhtmete tõttu eluohtlik!

Fotograaf: Valmar Voolaid

NB! Andke elektrikatkestustest teada rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiremat infovahetust teavitaja ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Käitumisjuhiseid elektrivarustuse katkemise korral leiab olevalmis.ee kodulehelt. Ilmateadet ning hoiatusi saab jälgida ilmateenistuse kodulehelt.