Uudised

Pühapäeva õhtuks olid kõik suuremad rikked Saaremaal lahendatud

19.12.2022

Saarte rikete lahendamisega tegeles kokku üle 150 inimese kahes vahetuses ja pühapäeva õhtuks saime kõik suuremad rikked korda tehtud ning elektriühendused taastada. Rikkebrigaadid teevad sel nädala samuti veel palju tööd, et kõrvaldada ka droonidega kaardistatud ohukohad.

Veidi üle nädala tagasi tõid maha sadanud jäitevihm ja suur lumekogus Saaremaale eriolukorra, mida Eesti ilmaprognoosid ei osanud kuidagi ette näha. Jäide ja lumi muutsid nii elektriliinide kaablid kui puude oksad raskeks ning need murdusid ja tekitasid palju mahukaid rikkeid. Torm Birgit kukutas veel omakorda puid ja oksi liinidele ning teedele juurde. Samuti tõi torm endaga kaasa tugeva lumetuisu.


See kõik kokku põhjustas Saaremaal ja Hiiumaal ulatuslikud elektrikatkestused, mille lahendamisel töötas ca 50 brigaadi ja kokku 150 inimest kahes vahetuses vaatamata kella, et saarlastele ja hiidlastele elekter tagasi tuua. Appi olid kaasatud Päästeamet, Merepääste, Kaitseliit, vabatahtlikud ja igapäevane koostöö toimus ka saarte kriisikomisjonidega.

„Saarte rikete lahendamisega tegeles kokku üle 150 inimese koos Päästeameti, Merepääste, Kaitseliidu ja vabatahtlikega, et tuua saarlastele elekter tagasi. Keerulised ilmaolud tegid tööd raskeks ja aeglustasid tempot, aga pühapäeva õhtuks olid rikked likvideeritud,“ sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. „Meie suured, suured tänud nendele meestele, kes ööd ja päevad paksus lumes rikkeid lahendasid, meeskondadele juhtimiskeskuses, kes operatiivselt ööd ja päevad kaardistasid rikkeid ning tegelesid lahenduste ja töökorraldusega, Päästeametile, Merepäästele, Kaitseliidule ja Saaremaa vabatahtlikele, kes kõik tulid appi meie brigaadidele. Suured tänud Saaremaa ja Hiiumaa kriisikomisjonidele eesotsas Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu ja Hiiumaa vallavanema Ergo Tasuja’ga operatiivse koostöö eest.“

Tööd Saaremaal jätkuvad ka veel sel nädalal kui brigaadid tegelevad droonidega kaardistatud ohukohtade likvideerimisega.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Käitumisjuhiseid elektrivarustuse katkemise korral leiab olevalmis.ee kodulehelt. Ilmateadet ning hoiatusi saab jälgida ilmateenistuse kodulehelt.