Uudised

Öö jooksul taastas Elektrilevi elektrivarustuse 3000 kliendil

20.01.2023

Eile, 19. jaanuari öösel hakkas sadama rasket lund ja Kagu-Eestist alates põhja poole oli lumesadu väga intensiivne ning põhjustas mitmel pool Mandri-Eestis elektrikatkestusi. Kõige ulatuslikumad rikked on endiselt Harju-, Rapla- ja Pärnumaal. Öö jooksul taastas Elektrilevi elektrivarustuse 3000 kliendil ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega.

Raske lumesaju tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Mandri-Eesti. Brigaadid on tegelenud rikete likvideerimisega juba ööpäeva ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega. Lisaks kasutatakse rikkekohtade kiiremaks leidmiseks droone.

Elektrilevi kriisikomisjon teeb aktiivselt koostööd kohalike omavalitsustega, tuvastamaks prioriteetseid objekte, kuhu generaatorid paigaldada. Samuti ollakse aktiivses suhtluses nii päästeameti kui politsei- ja piirivalveametiga, et vajadusel kasutada nende eritehnikat raskesti ligipääsetavates kohtades.

„Täna hommikul alustasid rikete likvideerimisega kokku pea 60 brigaadi ning tööd käivad kahes vahetuses ööpäevaringselt kuniks kõik rikked on likvideeritud,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Raske lumi on tekitanud eriti palju rikkekohti ning see teeb nende likvideerimise aeganõudvaks. „Oleme enamus rikkeid kaardistanud ning prognooside kohaselt võib viimaste rikete lahendamisega aega minna kuni laupäeva õhtuni,“ sõnas Härm. „Kui prognoosid peaks muutuma, siis anname sellest avalikkusele kindlasti teada.“

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt