Uudised

Elektririkete likvideerimisse on kaasatud 140 brigaadi

29.10.2013
Tormiga liinidele langevad puud olid täna kella 10 seisuga Elektrilevi tööpiirkonnas vooluta jätnud 67 200 majapidamist. Elektrivarustus oli taastatud 11 000 kliendile.

Kõige rohkem on torm mõjutanud Pärnu, Saare, Tartu, Viljandi ja Valga maakondi.

“Numbrite puhul räägime meile teadaolevatest kindlatest riketest, siia aga lisanduvad katkestused madalpingevõrgus, mis laekuvad klientide teadetest ja on hetkel veel analüüsimata,” selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul tegeleb rikete kõrvaldamisega 140 brigaadi ja mõnevõrra saadakse veel lisa. “Tööd teevad raskeks märg maa ja endiselt tugev tuul. Tegemist on kindlasti suurtormiga, mille tegelik kahju võrgule ja täielik ülevaade vooluta majapidamiste seisust vajavad hindamiseks veel aega,” lisas Tõnne. Elektrilevi loodab täpsema pildi keskpingevõrgu olukorrast ja lahendamise prognoosi saada täna kella 14 paiku, mil ilmaprognoosi järgi peaks tormi tippvõimsus ka möödas olema.

“Töö käib täie hooga, kuid rikkeid tuleb hetkel veel üha juurde. Üks prioriteete on päästa mobiilimastid, vastasel juhul ei saaks me ka brigaade operatiivselt juhtida. Oleme lisaks rikkebrigaadidele värvanud appi ka töötajad meie muudest osakondadest, kes abistavad rikkekohtade otsimisel,” selgitas Tõnne.

Voolukatkestuse tekkides palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral saata klientidele SMS-teate rikkega tegelemisest. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole sõnumit saanud. “Nii väheneb kõnekeskuse koormus ja meieni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole,” ütles Tõnne. Elektrilevi palub inimestel helistada ka siis, kui on teavet liinile langenud puust või muust rikke asukoha või ohuolukorrast. Rikketelefoni automaatvastaja loeb esmalt ette teadaolevad rikked helistaja piirkonnas ning automaatteate lõppedes ühendatakse helistaja klienditeenindajaga.

Katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.