Uudised

Elektrilevi hangib 2,49 miljoni euro eest elektrivõrgu projekteerimistöid

23.04.2014
Elektrilevi sõlmis riigihankel edukaks osutunud ettevõtetega lepingud, mis tagavad järgmise kahe aasta jooksul vajalikud jaotusvõrgu projekteerimistööd üle Eesti.

Lepingud hõlmavad hinnanguliselt poole Elektrilevi kõikidest elektrivõrgu ehitamiseks ja uuendamiseks tehtavatest projekteerimistöödest. Tööd sisaldavad alajaamade uuendamise ja ehitamise, maakaabel- ja õhuliinide ning teiste elektrivõrgu osade projekteerimist.

„Ajad, kus suurtel hangetel osalejad võis kokku lugeda ühe käe sõrmedel, on möödas. Oleme konkurentsis kujunenud hinnaga väga rahul,“ ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. „Usaldusväärsed koostööpartnerid ja mõistlikud hinnad aitavad meil liikuda strateegiliste eesmärkide suunas, näiteks aastaks 2017 kaks korda vähem rikkeid ja tempokas ilmastikukindla võrgu osakaalu tõstmine.”

Kaheks etapiks ja viieks projekteerimispiirkonnaks jagatud hankes osales kokku 28 ettevõtet. Elektrilevi partnerettevõteteks said OÜ Pluvo ja OÜ Keskkonnaprojekt ning kaastöövõtjaks OÜ Eltam, kes asuvad lepingud täitma käesoleva aasta 1. juulist. Lepingud sõlmiti kaheks aastaks pikendamisvõimalusega omakorda kaheks aastaks.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eesti enam kui 30 võrguettevõtte seas. Toome elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud suurematest aladest Läänemaa, Viimsi ja Narva. Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2013. aastal investeerisime võrguteenuse arendamisse 108 miljonit eurot ja 2014. aastal kavandatud investeeringumahuks on 105 miljonit eurot.

Kaarel Kutti
Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist
Tel: 55 54 1989