Uudised

Valmis üle miljoni euro maksnud Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam

02.12.2014
Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu 1,13 miljoni euroga uuendatud Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaama Pärnumaal. Uus alajaam varustab elektriga kokku 6480 majapidamist ja ettevõtet Saarde, Häädemeeste, Surju ja Tahkuranna valdades.

Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend ütles, et uuendustööde tulemusel tõuseb piirkonna elektrivõrgu juhtimine uuele tehnoloogilisele tasemele. „Tänapäevased seadmed võimaldavad Elektrilevil sündmustest saada operatiivset infot, avastada distantsilt rikkekohti ja taastada elektrivarustuse klientidele senisest kiiremini,“ rääkis Tiisvend. Ta lisas, et tänu uuele alajaamale väheneb ka ulatusliku elektrikatkestuse võimalus ja paraneb elektriohutus.

Suuremateks töödeks Kilingi-Nõmme alajaamas olid uue alajaamahoone ehitamine, kaasaegsete jaotusseadmete paigaldamine, elektrivõrguga ühendamine ja tööle rakendamine. Möödunud aasta lõpus alanud ja ligi aasta kestnud ehitustööde peatöövõtjaks oli AS Elektritsentrum.

Kilingi-Nõmme alajaam pärines 1962. aastast. Seadmed olid pika kasutusea tõttu amortiseerunud ja viimastel aastatel olid alajaamas sagenenud ka rikked. Osa seadmete vananenud konstruktsiooni tõttu oli alajaamas tekkinud ka tulekahju oht.

Valga-Uulu maantee ääres asuv Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam varustab kokku 484 väiksemat alajaama Lõuna-Pärnumaal. Ettevõtetest varustab alajaam elektriga näiteks Saint Gobaini kergkruusa tehast, mööblitootjat Taritvo ja Surju loomafarmi.

Kaarel Kuusk
Elektrilevi
kommunikatsioonispetsialist
52 85 049