Uudised

Valmis 1,3 miljonit eurot maksnud Paldiski piirkonnaalajaam

12.01.2015
Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu täielikult uuendatud Paldiski piirkonnaalajaama. Uus alajaam tagab kindlama elektrivarustuse kogu Paldiski linna ligi 2900 majapidamisele ja ettevõttele.

Suure osa Pakri poolsaarest kattev Paldiski linn saab enda elektritoite rekonstrueeritud alajaamast. „Kuna Pakri poolsaare elektrivõrk on ümberkaudsest võrgust erineval pingel, siis oli Paldiski piirkonnaalajaama rekonstrueerimine kogu Pakri poolsaare elektrivõrgu töökindluse parandamiseks ja ulatuslike katkestuste vältimiseks kõige olulisem samm,“ ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. Ta lisas, et uuendatud alajaamas on vaba ressurssi ka uute elektrivõrguga liitujate jaoks.

Tiisvend rääkis, et Paldiski piirkonnaalajaama rekonstrueerimine on tähtis ka ümberkaudse aktiivse ettevõtluskeskkonna seisukohalt ning alajaama toitel on lisaks elanikele mitmed olulised ettevõtted ja asutused. „Näiteks saavad alajaama kaudu elektrit Paldiski Tsingipada, Alexela Terminal, Paldiski Lõunasadam, Eesti Traalpüügi Ühistu, aga ka Kaitsevägi,“ loetles Tiisvend.

Peatöövõtja Merko Infra alustas ehitustöödega möödunud aasta alguses, mille käigus demonteeriti vana jaotusseade, rajati uus hoone ja ligipääsuteed ning paigaldati uus jaotusseade, mis ühendati olemasoleva elektrivõrguga. Uued seadmed parandavad elektriohutust ja on keskkonnasõbralikud. Alajaama ehitus maksis 1 295 000 eurot ning see varustab elektriga 2903 majapidamist ning ettevõtet. Vana alajaam oli ehitatud 1970ndatel, seadmete amortiseerumise tõttu sagenesid viimastel aastatel alajaamas rikked.

2015. aastal investeerib Elektrilevi Harjumaa elektrivõrgu arendamisse ligikaudu 19 miljonit eurot. Ilmastikukindlat võrku ehitame Harjumaal 632 kilomeetrit ning uuendame 237 alajaama.

Kaarel Kuusk
kommunikatsioonispetsialist
52 85 049