Uudised

Uuendatud Keila alajaam pälvis „Kauni Kodu“ tiitli

03.11.2016

Vastvalminud Elektrilevi piirkonnaalajaam Keilas pälvis linna „Kaunis Kodu 2016“ konkursil tunnustuse ettevõtete kategoorias. Elektrivarustuskindlus paranes Keila alajaama uuendamisel ligi 2600 tarbija jaoks. Elevaatori-nimeline uuendatud alajaam varustab poolt Keila linna ning Kulna, Ohtu ja Lehola külasid. Sealtkaudu saavad elektritoite 73 väiksemat alajaama ning 2567 klienti, sealhulgas näiteks Keila haigla ning kütte- ja veevarustuse ettevõtted.

„Alajaama uuendades on meie esmaseks prioriteediks mõistagi töökindlam ja ohutum elektrivõrk. Tunnustus linnakeskkonna kenamaks muutmise eest on meile esmakordne, kuid mõistetav, kuna ligi 50 aasta vanuste roostetavate metallkarkasside ja õues paiknevate seadmete asemele kerkis uus korralik hoone,“ rääkis Elektrilevi juhatuse liikme Jaanus Tiisvend. Tema sõnul paigaldati uuendustöödega kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed, mis tõstavad alajaama töökindlust ja võimaldavad kaugjuhtimist.

Täna paigaldatakse linnavalitsuse osavõtul „Kauni Kodu“ märk alajaama hoonele.
Alajaamade välisilme keskkonda sobitamine ja puhtana hoidmine on Elektrilevile väljakutseks olnud pikka aega. Käesoleva aasta maist loodi suurtele piirkonnaalajaamadele ühtne universaalne ja neutraalsetes toonides kujundus, mis peaks sobima võimalikult paljudesse keskkondadesse. Esimene uue kujundusega alajaam on valmimas Tartumaal.

„Ajahamba kõrval rikuvad alajaamade ja elektrikilpide ilmet sodijad. Need taastamistööd on aga kulukad. Alajaamade ja elektrikilpide puhastamisele ja üle värvimisele kulub meil igal aastal 150 000- 200 000 eurot,” märkis Tiisvend.

Paraku näitab linnapilt, et värvimisest pole palju kasu ja uus kritseldus tekib kiiresti. Koostöös Kunstiakadeemiaga loodi mõned aastad tagasi alajaamadele grafitivastased erilahendused – võrgumustrilised metallseinad, kus joonistused näha ei jää. Erilahendused on aga väga kallid ja seetõttu õigustavad need kulutusi vaid vähestes paikades.

Elektrilevi võrgus on 264 suurt piirkonnaalajaama, rohkem kui 20 000 väiksemat alajaama ning sadu tuhandeid elektrikilpe.

Maret Reinumägi
kommunikatsioonispetsialist
Elektrilevi OÜ
5693 8148
[email protected]