Uudised

Elektrilevi on taastanud elektriühenduse rohkem kui 30 000 kliendile

22.10.2021

Reede, 22. oktoobri lõunaks on Elektrilevi taastanud voolu rohkem kui 30 000 kliendile, lahendatud on ligi 100 riket üle kogu Eesti. Kuna tormituuled pole veel aga vaibunud ja rikkeid on jooksvalt lisandunud, ulatub elektrita majapidamiste arv hetkel 9 900-ni. Töö elektriühenduse taastamise nimel käib.


Reede lõunaks on Elektrilevi taastanud elektriühenduse kokku rohkem kui 30 000 kliendile. Suurimad edusammud rikete kõrvaldamisel on tehtud Tartumaal, kus vooluta klientide arv on langenud 4 000 pealt 340-ni. „On väike lootus, et saame Tartu maakonnas õhtuks probleemid keskpingega täielikult lahendatud, samas tuuled pole veel vaibunud. Töö rikete lahendamise nimel käib üle Eesti 24/7, olenemata ilmast,“ kommenteeris juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Enim rikkeid elektrivõrgus asub endiselt Pärnumaal, kus vooluta on 3 027 majapidamist. Kokku on terve Eesti peale reedel kella 15.16 seisuga vooluta 9 900 klienti, kelle elektriühenduse taastamise nimel teeb tööd ligi 60 rikkebrigaadi üle riigi.

„Rikete likvideerimisel on suureks abiks olnud droonid, mis on näiteks Puhja ja Vändra piirkondades meie jaoks rikete olukorra palju selgemaks muutnud. See omakorda lihtsustab rikkeolukordade lahendamist, sest brigaadid jõuavad õigete rikkekohtadeni kiiremalt,“ kirjeldab Puusepp.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada. Kliendid saavad SMS-teavituse, kui selgub täpsem vooluvarustuse taastamise aeg. Silma tasub peal hoida ka Elektrilevi MARU rakendusel, kust näeb operatiivseimat rikkeinfot hetkeolukorrast.

Tähtis on meeles pidada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.